Σε κλίμα οδύνης, παρουσία του πρωθυπουργού το τελευταίο αντίο στον ήρωα μας σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μαύρη» είναι η ημέρα που ξημέρωσε σήμερα για το χωριό Γρανίτης, στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας καθώς η οικογένεια του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και σύσσωμο το μικρό χωριό ετοιμάζεται να του πει το τελευταίο αντίο.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσκολες καθώς το χωριό είναι χιονισμένο ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από το μηδέν.

Ήδη στην εκκλησία του χωριού οι ετοιμασίες έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί για να υποδεχθούν για τελευταία φορά τον ήρωα.

Η σορός του πιλότου ήταν να φτάσει στην εκκλησία στις 10 το το πρωί και δυο ώρες μετά να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Ωστόσο, έφτασε περίπου στις 11.30 σκεπασμένη με την ελληνική σημαία. 

Την σορό συνόδευαν οι συνάδελφοι του αδικοχαμένου σμηναγού. Προπορεύτηκαν το ξίφος και το πηλίκιό του. Μόλις είδαν την σορό οι παριστάμενοι στην εκκλησία ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Να σημειωθεί ότι ο ναός του χωριού ήταν τόσο ασφυκτικά γεμάτος που δεκάδες άτομα θα ακούσουν την εξόδιο ακολουθία από τον εξωτερικό χώρο.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία.

tsitlakidis kideia 10

Το «παρών» στην κηδεία έδωσαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ήρθε κρατώντας ένα άσπρο τριαντάφυλλο,  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση.  Οι τρεις πολιτικοί έδωσαν το παρών και στην κηδεία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Επίσης, μαζί με τον πρωθυπουργό έφτασε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος ενώ ήρθε και ο αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

kidia10kidia11

ΔΗΜΟΦΙΛΗ