Πλειστηριασμοί: Δικαστική απόφαση “σταθμός” του Εφετείου Αθηνών βάζει «φρένο» στα funds – Ο Ντογιάκος επιμένει υπέρ των Funds

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλειστηριασμοί: Με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών ανεστάλη πλειστηριασμός μία μέρα πριν πραγματοποιηθεί, έπειτα από προσφυγή του δανειολήπτη στη Δικαιοσύνη. Νέα δικαστική απόφαση, που εξέδωσε το Μονομελές Εφετείο Αθηνών, βάζει «φρένο» στους πλειστηριασμούς σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων δανειοληπτών.

Πρόκειται για την υπ’ αριθμόν 25/2023 απόφαση, που εξέδωσε το Μονομελές Εφετείου Αθηνών υπό τον δικαστή Χαράλαμπο Σεβαστίδη, με την οποία ανεστάλη πλειστηριασμός μία μέρα πριν πραγματοποιηθεί, έπειτα από προσφυγή του δανειολήπτη στη Δικαιοσύνη. Για το ζήτημα αυτό έχουν υπάρξει αντικρουόμενες αποφάσεις του Α2 Τμήματος του Αρείου Πάγου, αλλά και πολλών Εφετείων και Πρωτοδικείων της χώρας, με αποτέλεσμα το θέμα να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για οριστική επίλυση. Η σχετική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός των δύο επόμενων μηνών και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες.

Να σημειωθεί ότι, ο Αντεισαγγελέας ΑΠ Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, στην εισήγηση του στην Ολομέλεια ΑΠ τάχθηκε υπέρ των funds, εν αντιθέσει με τον ΔΣΑ που πήρε το μέρος των δανειοληπτών.

Η υπ’ αριθμόν 25/2023 απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Εφετείου Αθηνών εξεδόθη στις 23 Ιανουαρίου του 2023 και έχει δημοσιευτεί ολόκληρη στο antimolia.gr.

Ο Άρειος Πάγος (Ισίδωρος Ντογιάκος) γνωμάτευσε (πάλι) υπερ των Funds 

Με τους πλειστηριασμούς να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με την αρχή του 2023, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου γνωμάτευσε υπερ της ασυδοσίας των fund να αρπάζουν τα σπίτια και τις περιουσίες των πολιτών.

Ο Κώστας Τσουκαλάς στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Για μια φλούδα γης. Το τελευταίο ταμπούρι του Έλληνα, το τελευταίο όρυγμα είναι το ιδιόκτητο σπιτάκι του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ