Η Γερμανία αναγνωρίζει πλέον τους Κούρδους ως «Κούρδους»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κοινωνικός ερευνητής Ζεκί Οζμέν ανέφερε ότι οι Κούρδοι που έρχονται στη Γερμανία ομαδοποιούνταν μέχρι τώρα ανάλογα με τη χώρα προέλευσής τους  (ως Τούρκοι, Ιρακινοί, Σύροι κλπ), αλλά τώρα κατηγοριοποιούνται ως «Κούρδοι» για πρώτη φορά.

Ο Οζμέν δήλωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις γερμανικές αρχές, 47.900 Κούρδοι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία μόνο το 2022.

Γνωστός για το έργο του για τους Κούρδους που ζουν στη Γερμανία και έχοντας ένα βιβλίο για αυτό το θέμα, ο Οζμέν ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτικό πρόγραμμα της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράν,  για την «κουρδική διασπορά» και προέβη σε αυτές τις δηλώσεις.

Ανέφερε ότι οι Κούρδοι κατηγοριοποιούνταν σύμφωνα με τις χώρες από τις οποίες προέρχονταν τα προηγούμενα χρόνια, ο Οζμέν συνειδητοποίησε πριν από λίγους μήνες ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων είχε καταγράψει τους Κούρδους ως «Κούρδους», όχι σύμφωνα με τη χώρα από την οποία προέρχονταν.

Ο Οζμέν, ο οποίος υπέβαλε αίτηση στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων για πληροφορίες, έμαθε ότι 47.900 Κούρδοι υπέβαλαν αίτηση ασύλου στη Γερμανία μόνο το 2022.

«Οι άνθρωποι που έρχονταν από το Βόρειο Κουρδιστάν (Τουρκία)καταγράφονταν ως Τούρκοι, όσοι έρχονταν από το Νότιο Κουρδιστάν (Ιράκ)  ως Ιρακινοί και εκείνοι από τη Ροζάβα ως Σύροι», είπε ο Όζμεν, προσθέτοντας ότιμε τον τρόπο αυτό θα ήταν επομένως δύσκολο να δοθούν ακριβείς πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των Κούρδων στη Γερμανία.

Πολλοί Κούρδοι ήρθαν στη Γερμανία μετά τον πόλεμο του ISIS, ειδικά μεταξύ 2014 και 2016, είπε ο Όζμεν.

Για τον αριθμό των Κούρδων στη Γερμανία,  σύμφωνα με τον καθηγητή Ιλχάμ Κιζίλχαν του Κέντρου Κουρδικών Σπουδών της Βόννης: «Μεταξύ 1961-1973, 650 χιλιάδες εργαζόμενοι ήρθαν στη Γερμανία από την Τουρκία. Σύμφωνα με αυτές τις δύο μελέτες, το 40 τοις εκατό από αυτούς ήταν Κούρδοι. Οι μελέτες καταλήγουν σε αυτά τα αποτελέσματα σύμφωνα με ποιες πόλεις προέρχονται οι άνθρωποι».

Επεσήμανε, ακόμη, ότι οι Κούρδοι που έρχονται στη Γερμανία ζητούν άσυλο «για πολιτικούς λόγους».

«Θέλουν να έρθουν εδώ και να ζήσουν ειρηνικά», είπε.

Rupela nû

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ