Η κυνική ομολογία της Βικτώρια Νούλαντ για την ανατίναξη του αγωγού Nord stream

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Νούλαντ είναι ένα από τα πιο κοντινά πρόσωπα του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας. Είχε πρωτοστατήσει στην ανατροπή της εκλεγμένη κυβέρνηση το 2014, ενώ ιστορική έμεινε η διαρροή της συνομιλίας της κατά την οποία εξύβριζέ κυριολεκτικά την Ευρώπη, λέγοντας «fuck Europe».

Ήταν η ίδια γυναίκα που πριν από την ρωσική εισβολή είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, ο αγωγός Nord stream θα πάψει να λειτουργεί, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Αφού λοιπόν έγινε το χτύπημα – σαμποτάζ που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή από ανθρώπινη ενέργεια στην ιστορία, η Βικτώρια Νούλαντ μιλώντας στο κογκρέσο βγήκε και πανηγύριζε.

Το αστείο είναι ότι όποιος τολμούσε να καταλογίσει ευθύνες στις Ηνωμένες Πολιτείες για το χτύπημα, χαρακτηριζόταν πράκτορας του Πούτιν, ρωσόφιλος και λοιπά.

Φαίνεται ότι η έρευνα της γερμανικής εισαγγελίας η οποία δεν βρήκε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο για εμπλοκή της Ρωσίας στην καταστροφή του αγωγού, οπωσδήποτε προκάλεσε κρίση ειλικρίνειας προς πάσα κατεύθυνση.

Εννοείται ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εξασφάλισε τα αμερικανικά συμφέροντα, καταγράφοντας ιλιγγιώδη κέρδη για το αμερικανικό LNG. Λογικό. Το παρανοϊκό είναι γιατί η Ευρώπη δεν υπερασπίζεται τα δικά της συμφέροντα και αν έχετε αυτή την βίαιη φτωχοποίηση και αποβιομηχανοποίηση…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ