Ανύπαρκτη η Ελλάδα, ανύπαρκτος ο Μητσοτάκης για την Μελόνι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από διαρροές σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, ενημερωνόμαστε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Ιταλίδα ομόλογό του, Τζώρτζια Μελόνι.

Οποιοσδήποτε υγιώς σκεπτόμενος νους, θα θεωρούσε αυτονόητο πως η συνομιλία έγινε προκειμένου να ακυρωθεί άμεσα η συμφωνία της Ιταλίας με την παράνομη κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία ουσιαστικά αποτελεί μαριονέτα της Τουρκίας.

Είναι επιτακτική ανάγκη για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα η ακύρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας, καθώς η παράνομη κυβέρνηση της Λιβύης δεν έχει το δικαίωμα να υπογράφει οποιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία για τη χώρα. Αυτή άλλωστε είναι η επίσημη θέση της Ελλάδας προκειμένου να ακυρωθεί και το παράνομο μνημόνιο με την Τουρκία, που υπέγραψε ακριβώς αυτή η παράνομη κυβέρνηση.

Για άλλη μια φορά όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδείχτηκε επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Αντί να εγκαλέσει ή έστω να πείσει την Μελόνι να ακυρώσει άμεσα την συγκεκριμένη συμφωνία και να περιμένει μέχρι να υπάρξει νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη για να κάνει το οτιδήποτε, ο Κυριάκος τραγουδούσε την «ιτιά».

Στο επίκεντρο της συζήτησης όπου διαβάζουμε, βρέθηκαν η ειδική συνεδρίαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου και θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως το μεταναστευτικό και το σχέδιο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαΐκής βιομηχανίας που παρουσίασε η Ευρωπαΐκή επιτροπή! Μαθαίνουμε μάλιστα ότι οι δύο πρωθυπουργοί θα έχουν «καλή συνεργασία»!

Και γιατί να μην έχουν άλλωστε; Η Μελόνι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας της, αδιαφορώντας ακόμα και για τους συμμάχους της και για το Διεθνές Δίκαιο. Ενώ ο Μητσοτάκης εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των άλλων εκτός από αυτά της πατρίδας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ