Στη βόρεια Συρία οι νεκροί από το σεισμό ανήλθαν στους 1602

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλά κτίρια καταστράφηκαν και χιλιάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές λόγω του σεισμού των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Καχραμανμαράς, που ήταν ιδιαίτερα αισθητός στις επαρχίες  Αφρίν, Κομπάνι, Σερεκανίγιε της Ροζάβα καθώς καις στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χαλέπι, Ταρτούς και Χάμα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο σεισμό αυξήθηκε στους 1602 και ο αριθμός των τραυματιών σε 3.649. 

Σύμφωνα με τα νέα του συριακού πρακτορείου SANA, 812 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 1449 τραυματίστηκαν στις περιοχές  που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Συρίας στις επαρχίες Χαλέπι, Λατάκια, Χάμα και Ταρτούς.

Ο αριθμός των νεκρών στη Ροζάβα και τη βόρεια Συρία που βρίσκονται υπό τον έλεγχο ομάδων που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχει  ξεπεράσει τους 790.

Ο σεισμός προκάλεσε τις περισσότερες καταστροφές στο Αφρίν. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό.  Σύμφωνα με το AfrinPost το στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης δεν μπορεί να δεχθεί άλλους τραυματισμένους από το σεισμό.

المشفى العسكري في مدينة عفرين المحتلة عاجز عن استقبال ضحايا جدد

afrinpost.net

المشفى العسكري في مدينة عفرين المحتلة عاجز عن استقبال ضحايا جدد

عفرين بوست – خاص أفاد مراسل “عفرين بوست” بأن المشفى العسكري (الشهيد فرزندا سابقاً) بات غير قادر على استقبال المزيد من ضحايا الزلزال المدمر، جراء

Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται αδιάκοπα σε περιοχές υπό τον έλεγχο τόσο του συριακού καθεστώτος όσο και της υποστηριζόμενης από την Τουρκία συριακής αντιπολίτευσης.

Σε δεκάδες οικισμούς στη γραμμή που εκτείνεται από την περιοχή Τζαραμπλούς στα βόρεια της χώρας έως την επαρχία Ιντλίμπ στα δυτικά, ο περισσότερος κόσμος πέρασε τη νύχτα στους δρόμους.

Μερικές οικογένειες κοιμόντουσαν στα αυτοκίνητά τους ενώ άλλες βρήκαν καταφύγιο σε αυτοσχέδιες σκηνές.

Οι περισσότερες οικογένειες που φοβούνται τους σεισμούς δεν μπαίνουν ακόμα στα σπίτια τους.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ