Τελος εποχής: Έφυγε απο τη ζωη πλήρης ημερών, ο θρυλικός πιανίστας και μουσικοσυνθέτης Μπερτ Μπάκαρακ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός πιανίστας Μπερτ Μπάκαρακ, ένας από τους κορυφαίους τραγουδοποιούς και συνθέτες του 20ού αιώνα.

Ο Μπάκαρακ, ο οποίος πέθανε χθες Τετάρτη στο σπίτι του στο Λος Άντζελες από φυσικά αίτια, τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, έξι φορές με βραβείο Grammy και κέρδισε τρία Όσκαρ για τη μουσική που έγραψε για κλασικές ταινίες όπως το «Arthur» και το «Butch Cassidy and the Sundance Kid».

Από τη δεκαετία του ’50 έως και τη δεκαετία του ’80 είχε γράψει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της pop μουσικής, έχοντας συνεργαστεί με ονόματα όπως η Dionne Warwick, οι Carpenters, ο Gene Pitney, η Cilla Black, η Dusty Springfield, ο Tom Jones και ο Herb Alpert, με τραγούδια του, όπως «I Say a Little Prayer», «Walk on By» και «Raindrops Keep Fallin’ on My Head» να έχουν αφήσει εποχή.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Μπερτ Μπάκαρακ είχε 73 Top 40 επιτυχίες στις ΗΠΑ και 52 στη Βρετανία.

Ποιος ήταν ο Μπερτ Μπάκαρακ

Ο Burt Freeman Bacharach ήταν Αμερικανός συνθέτης, τραγουδοποιός, παραγωγός δίσκων και πιανίστας που είχε συνθέτει εκατοντάδες ποπ τραγούδια από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 έως τη δεκαετία του 1980, πολλά από τα οποία σε συνεργασία με τον στιχουργό Χαλ Ντέιβιντ. Βραβευμένα με έξι βραβεία Grammy και με τρία Όσκαρ, τα τραγούδια του Μπάκαρακ έχουν ηχογραφηθεί από περισσότερους από 1.000 διαφορετικούς καλλιτέχνες.

Η μουσική του χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστες συγχορδίες, επηρεασμένες από τις σπουδές του στην αρμονία της τζαζ και από ασυνήθιστες επιλογές οργάνων για μικρές ορχήστρες. Οι περισσότερες από τις επιτυχίες του γράφτηκαν ειδικά για την Dionne Warwick, θεία της αξέχαστης Whitney Houston, από την οποία και ερμηνεύτηκαν.

Πολλά από τα τραγούδια που συνέγραψε έχουν βρεθεί στην κορυφή του Billboard Hot 100 όπως τα «This Guy’s in Love with You» (1968), «Raindrops Keep Fallin’ on My Head» (1969), «(They Long to Be) Close to You» (1970), «The Arthur’s Theme (Best That You Can Do)» (1981) και «That’s What Friends Are For» (1986).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ