Έρευνα για τις Ρωσίδες που πηγαίνουν στην Αργεντινή για να γεννήσουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την έρευνα των αρχών προκάλεσε στην Αργεντινή η επίσκεψη στο Μπουένος Άιρες πολλών ζευγαριών από τη Ρωσία για να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους εκεί, προκειμένου να αποκτήσουν την υπηκοότητα της χώρας.

Αυτό τους είδους ο τουρισμός, δεν είναι κάτι νέο, εξηγεί ο Guardian σημειώνοντας ότι το φαινόμενο εντάθηκε μετά από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, πριν από ένα χρόνο δηλαδή. Η απομόνωση της Μόσχας από την Δύση, ως αποτέλεσμα του πολέμου, έχει κάνει την Αργεντινή, όπου οι Ρώσοι ταξιδεύουν χωρίς να χρειάζονται βίζα, δημοφιλή προορισμό για οικογένειες που θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους τα προνόμια της δεύτερης υπηκοότητας.

Την Παρασκευή όμως η διευθύντρια του γραφείου μετανάστευσης της Αργεντινής, Florencia Carignano, ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για μια προσοδοφόρα επιχείρηση που υπόσχεται διαβατήρια της Αργεντινής στους Ρώσους γονείς.

Οι δηλώσεις της έγιναν αφού έφτασαν την Πέμπτη από τη Ρωσία, με την ίδια πτήση, 33 γυναίκες σε ενδιαφέρουσα, όλες μεταξύ 32 και 34 εβδομάδων της εγκυμοσύνης τους. Αρκετές από τις γυναίκες αρχικά απομακρύνθηκαν από τον έλεγχο διαβατηρίων, αλλά τελικά πήραν το «πράσινο φως» για να εισέλθουν στη χώρα.

Περίπου 10.500 Ρωσίδες σε κατάσταση εγκυμοσύνης έφτασαν στη χώρα της Νότιας Αμερικής τον περασμένο χρόνο, είπε η Carignano, προσθέτοντας ότι «5.800 από αυτές [ήταν] τους τελευταίους τρεις μήνες, και πολλές από αυτές δήλωσαν ότι ήταν στην 33η ή 34η εβδομάδα εγκυμοσύνης». Σημείωσε επίσης ότι περίπου 7.000 από αυτές τις γυναίκες επέστρεψαν στην πατρίδα τους μετά τον τοκετό, με τους Αργεντινούς δικηγόρους τους να κατηγορούνται για την αίτηση υπηκοότητας για το μωρό, και στη συνέχεια τους γονείς.

«Το πρόβλημα είναι ότι φτάνουν, κάνουν τα παιδιά τους και μετά φεύγουν από την Αργεντινή για να μην επιστρέψουν ποτέ», είπε η Carignano. «Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να μας λένε ξεδιάντροπα ψέματα λέγοντας ότι είναι τουρίστες ενώ δεν είναι».
naftemporiki.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ