Δυο Έλληνες βουλευτές, ηλικίας 57 και 50 ετων έφυγαν από τη ζωη μεσα σε λίγες μέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη στο ελληνικο κοινοβούλιο καθως για πρώτη φορά στην πολιτική ζωη του τόπου εχουμε δυο θανάτους μεσα σε λίγες μέρες δυο βουλευτων, που έφυγαν απο τη ζωη ο ένας σε ηλικια μόλις 57 ετων και ο άλλος σε ηλικια 50 ετων μετά απο γενναία μαχη με τον καρκίνο.

Πριν λίγες μέρες, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης, μετά από σκληρή και άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου και πατέρας τριών παιδιών, του Γιώργου, του Σήφη, και της Δάφνης

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ το 2007. Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο (ΙΗ΄) συμμετέχει στις εξής επιτροπές της Βουλής: στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005- 2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Από τον Ιούνιο του 2012 είναι Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιουνίου του 2019, εργάσθηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.

Με πληροφορίες απο το zarpanews.gr

Σημερα στις 13 Φλεβάρη έφυγε απο τη ζωη σε ηλικία 50 ετών, μετά από δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ, βυθίζοντας στην θλίψη τον πολιτικό κόσμο.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, κατέληξε, στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες εβδομάδες, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Αγαπημένε μου φίλε Νεκτάριε,
Ότι και να πω είναι λίγο, ότι και να γράψω είναι μικρό για μια προσωπικότητα σαν εσένα..
Η πρώτη μας γνωριμία ξεκίνησε το 1998 και
πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε μια εγκάρδια φιλία, επαγγελματική συνεργασία αλλά και πολιτικοί συνομιλητές από διαφορετικά μετερίζια.
Μια σχέση ζωής που βασιζόταν στην αγάπη, στην εκτίμηση, στο θαυμασμό και στην εμπιστοσύνη…
Δυστυχώς λες και η μοίρα ζήλεψε τις επιτυχίες σου , στην προσωπική σου ζωή, με την όμορφη οικογένεια σου, στην επαγγελματική και πολιτική σου διαδρομή.. έφτασες ψηλά.. μόνος σου πάλεψες για αυτά.. πάντα ιδεολόγος, βαθύτατα αριστερός, έντιμος και αποτελεσματικός, πάλευες για την κοινωνία, για τους ανθρώπους του μόχθου, για την αδικία… για τα νησιά μας..
Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου Νεκτάριε.. πάντα θα σε σκέπτομαι με αγάπη, σεβασμό και υπερηφάνεια!
Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της ψυχής σου.. αθάνατος Νεκτάριος Σαντορινιός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ