Οι προετοιμασίες για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 18 Φεβρουαρίου όμως οι εργασίες στον τάφο του στο βασιλικό κτήμα του Τατοΐου δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή τις ημέρες της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα”.

Αφ’ενός το μνημόσυνο θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών στις 11 το πρωί του Σαββάτου, αφ’ετέρου, η οικογένεια επιθυμεί τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως βασιλιά να γίνουν την ερχόμενη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου παρουσία της Άννας Μαρίας, της υπόλοιπης οικογένειάς τους και των καλεσμένων τους.

feretromesa

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τάφος του Κωνσταντίνου Β’ θα μοιάζει σχεδιαστικά με τους τάφους των γονέων του, βασιλιά Παύλου και βασίλισσας Φρειδερίκης, οι οποίοι βρίσκονται λίγα μέτρα πιο μακριά. Έτσι, θα τοποθετηθούν μεγάλα οριοθετημένα μάρμαρα ένας μαρμάρινος σταυρός και πάνω στην ταφόπλακα θα αναγράφεται ότι από τις 6 Μαρτίου 1964 ως τις 1 Ιουνίου 1973 διετέλεσε βασιλιάς της Ελλάδας.

feretromesa1
Funeral procession of HM King Constantine
Athens Cathedral
Greece

Στο μνημόσυνο του Σαββάτου οι καλεσμένοι θα αγγίξουν τους 250 καθώς η οικογένεια θα μπορέσει να προσκαλέσει κόσμο που δεν κατάφερε να παραυρεθεί στην κηδεία της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου. Θα ακολουθηθεί παρόμοιο πρωτόκολλο με την κηδεία και την είσοδο των καλεσμένων στον Ιερό Ναό. Θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από νωρίς στους γύρω δρόμους, ενώ από το απόγευμα της Παρασκευής θα απαγορευτεί και η στάθμευση σε κοντινά στην εκκλησία σημεία.

feretromesa2

Μετά το τέλος του μνημοσύνου οικογένεια και καλεσμένοι θα βρεθούν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον συνηθισμένο καφέ και τα συλλυπητήρια, ενώ το πρωί της Κυριακής η οικογένεια θα βρεθεί στο Τατόι για ένα τρισάγιο πάνω από τον τάφο του τέως βασιλιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ