Βάζουν σε κίνδυνο τους ασθενείς για να μην φαίνονται τα ράντζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι γιατροί του «Γιώργος Γεννηματάς» διαμαρτύρονται για τις μπίζνες του υπ. Υγείας με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, προκειμένου να μην φαίνονται τα ράντζα που βγαίνουν στους διαδρόμους μετά από κάθε εφημερία και τονίζουν ότι οι διακομιδές είναι επικίνδυνες για τους ασθενείς.

Στο πλευρό τους στέκεται και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)/ Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι γιατροί του «Γεννηματάς» σωστά διαφωνούν με την απόφαση του υπουργείου Υγείας, της 1ης Υ.Πε. και της Διοίκησης του ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς, που αφορά τη διακομιδή ασθενών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια τόσο την επόμενη ημέρα από τη γενική εφημερία όσο και στις μικρές εφημερίες.

«Αυτή η κίνηση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους ασθενείς, αφού η παραμονή τους στα ΤΕΠ θα είναι χωρίς ιατρονοσηλευτική παρακολούθηση, καθώς και η μεταφορά στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο θα γίνεται χωρίς συνοδεία γιατρού και σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς αυτός θα επιστρέφει στο Γεννηματάς, διακόπτοντας έτσι τη συνοχή της νοσηλείας του», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Παράλληλα, όπως τονίζουν οι γιατροί, το εγχείρημα είναι επικίνδυνο και για τους εργαζόμενους, αφού εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, όσοι γιατροί έχουν απομείνει στα ΤΕΠ πρέπει να παρακολουθούν τους ασθενείς μέχρι να διακομιστούν.

Τέλος, όπως λένε, «το κόστος αυτής της διαδικασίας είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της πλήρωσης των κενών θέσεων γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου και του ανοίγματος των κλειστών νοσοκομείων. Πρόκειται για ξεκάθαρη επιλογή πριμοδότησης του ιδιωτικού τομέα που εντάσσεται στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ