Ήθη και έθιμα των Απόκρεων στην κεντρική πλατεία του Δήμου Αχαρνών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβίωση αποκριάτικων εθίμων από τους Συλλόγους της πόλης των Αχαρνών

Με τη συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Αχαρνών, πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στην Κεντρική Πλατεία του Αγίου Βλασίου η εκδήλωση του Δήμου μας για τις φετινές Απόκριες.

Οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι δημότες των Αχαρνών είχαν την ευκαιρία να χορέψουν και να γλεντήσουν μασκαρεμένοι, με τα δρώμενα που επιμελήθηκαν οι τοπικοί μας σύλλογοι.

Η πλατεία των Αχαρνών πλημμύρισε με κέφι, με τραγούδια και χορό, με παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα, αλλά και παραδοσιακά εδέσματα. Μέλη και φίλοι της Ι.Λ.Ε.Α. έφτιαξαν τα παραδοσιακά μακαρόνια ντόντιλιες, τα οποία μοίρασαν απλόχερα σε όλο τον κόσμο.

Στις εκδηλώσεις στην πλατεία των Αχαρνών, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, Αντιδήμαρχοι αλλά και συνεργάτες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός δήλωσε:

“Η κεντρική μας πλατεία γεμάτη κόσμο.

Οι συνδημότες μας διασκεδάζουν με τα δρώμενα που έχουν επιμεληθεί οι τοπικοί μας σύλλογοι που τους ευχαριστώ άλλη μια φορά για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε.

Αναβίωση των εθίμων της χώρας μας σήμερα και αύριο για πρώτη φορά παρέλαση αρμάτων”.

Αύριο Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στην κεντρική πλατεία Αχαρνών θα πραγματοποιηθούν παραδοσιακές καρναβαλικές εκδηλώσεις και αμέσως μετά θα ακολουθήσει μια μεγάλη και εντυπωσιακή παρέλαση αρμάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος με τη συμμετοχή συλλόγων και σχολείων της πόλης. Βάλτε την στολή σας και ελάτε να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε και να γιορτάσουμε σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Στη συνέχεια η Κατερίνα Στικούδη, ο Γιώργος Τσαλίκης και το μουσικό συγκρότημα Kings θα ανεβάσουν στα ύψη την διασκέδαση με τα τραγούδια τους και μας υπόσχονται ένα μοναδικό ξεφάντωμα.

%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3 %CE%91%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%9D%CE%A9%CE%9D 1
%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3 %CE%91%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%9D%CE%A9%CE%9D 2
%CE%99%CE%9B%CE%95%CE%91
%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3 %CE%91%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%9D%CE%A9%CE%9D 1 1

acharnaika-nea.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ