Λύτρας: Η 12χρονη αναγνώρισε και άλλα άτομα, η μητέρα της πρέπει να αποφυλακιστεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις εξελίξεις στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό μίλησε ο δικηγόρος της μητέρας της, Απόστολος Λύτρας, επαναλαμβάνοντας αυτό που έχει γίνει ήδη γνωστό ότι αναμένονται και νέες συλλήψεις καθώς η ανήλικη αναγνώρισε και άλλα άτομα.

«Η συμπληρωματική κατάθεση του κοριτσιού άνοιξε ένα νέο κύκλο συλλήψεων και νομίζω ότι θα συνεχιστεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε – γιατί δεν μπορώ να πω κάτι σε σχέση με τη δικογραφία – έχει αναγνωρίσει και άλλα άτομα. Συνεπώς περιμένουμε και νέες συλλήψεις τις επόμενες ώρες ή μέρες».

Το θέμα είναι ότι “έχει ξεκλειδώσει” η 12χρονη και αναγνωρίζει πολλά άτομα δυστυχώς, που έχουν διαπράξει αυτά τα εγκλήματα εις βάρος της. Περιμένουμε πλέον να δούμε τώρα τα αντανακλαστικά των εισαγγελικών αρχών για να γίνουν οι συλλήψεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Ο κ. Λύτρας υποστήριξε πως «είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι υπάρχουν και άλλα κορίτσια δυστυχώς σε τέτοιες ηλικίες που έχουν πέσει θύματα των συγκεκριμένων ανθρώπων».

Η μητέρα

Όσον αφορά στη μητέρα της 12χρονης που εκπροσωπεί ενημέρωσε πως «θα καταθέσουμε εκ νέου αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης της μητέρας και ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή η μητέρα προ δικαστηρίου θα αποφυλακιστεί».

Τόνισε πως «τόσο το κορίτσι όσο και τα αδέλφια της δεν έχει αναφερθεί κανένα τους στη μητέρα».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έκανε «αργά ή γρήγορα η μητέρα θα αποφυλακιστεί».

«Υπήρχε και μία εισήγηση από μία εκ των τριών δικαστών, που είχε την άποψη στην προσφυγή που είχαμε κάνει, το ότι η μητέρα πρέπει να αποφυλακιστεί και δεν έχει καμία σχέση. Δεν είναι και λίγο σε μία τέτοια υπόθεση, μία δικαστής να έχει αυτή την άποψη. Παρά ταύτα, οι δύο άλλοι δικαστές είχαν διαφορετική άποψη. Εμείς θα καταθέσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες εκ νέου αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης της μητέρας και ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή η μητέρα προ δικαστηρίου θα αποφυλακιστεί», πρόσθεσε.

Ο κ. Λύτρας ανέφερε πως η 12χρονη έχει σχεδόν κάθε μέρα τηλεφωνική επικοινωνία με την μητέρα της και πριν από κάποιες ημέρες την επισκέφθηκε η 12χρονη στη φυλακή μετά από συστάσεις και της ψυχολόγου που την παρακολουθεί από την αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ