Ως πότε θα ανεχόμαστε τις προσβολές των «συμμάχων»; Ώρα για βέτο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλος ο κόσμος είδε στις οθόνες της τηλεόρασης την, μή ανακοινωθείσα, επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν στο Κίεβο της Ουκρανίας, προς συνάντηση του Ζελένσκι, στο Προεδρικό Μέγαρο, την «ώρα» που ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ πραγματοποιούσε την, μία ημέρα πριν ανακοινωθείσα, επίσκεψη του στην Άγκυρα προς συνάντηση του Ερντογάν, στο … αεροδρόμιο. Δηλαδή … στο πόδι.

Περίεργα συμπτώματα που δεν εξηγούνται λογικά. Από τις δημόσιες ομιλίες των δύο ΥΠΕΞ προκύπτει διαφωνία αφού η Τουρκία δεν ….για την ώρα. Το δυσάρεστο για την Ελλάδα, ως αυτό φάνηκε, είναι το ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ των δύο Σκανδιναυικών χωρών σαν η μόνη (η μόνη!) προϋπόθεση για να χορηγηθούν και στην Τουρκία τα πολυπόθητα F 16 μαχητικά, και όχι οι όροι του Κονγκρέσου που αφορούν την Ελλάδα, τους οποίους όμως όρους η Τουρκία δεν δέχεται, και πώς να τους δεχτεί, αφού μόνο για εναντίον της Ελλάδας χρήση τα χρειάζεται.

Το δήλωσε ρητά ο Τσαβούσογλου πως οι όροι τούς «δένουν χειροπόδαρα» και δεν τους αποδέχονται. Το βέβαιο συνεπώς είναι, πως «τα πάντα ρεί», αφήνοντας έτσι τις «αγκαλιές» με τον Δένδια ανώφελες να αιωρούνται … «στον καιρό».

Και τέλος το θετικό που απομένει, είναι το πως οι Αμερικάνοι σταμάτησαν να καταπίνουν, αλόγιστα πλέον τα παραμύθια Ερντογάν, για τα μεταξύ Κούρδων και «ισλαμικού κράτους» συμβαίνοντα στην βόρεια Συρία. Επί τέλους.

Τώρα το γιατί συνέπεσε και ο Ερντογάν πήγε κόντρα, για την ώρα, στις προβλέψεις των πολιτικών «αναλυτών» για την μή αναβολή λόγω σεισμών των εκλογών στην χώρα του, αλλά διεξαγωγή αυτών στην ώρα τους, αυτό λέει πολλά. Και μένει να τα δούμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ