Φόβοι για νέο κύμα μεταναστευτικού: Αναπροσαρμόζονται τα μέτρα ασφαλείας στον Έβρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ελληνικές Αρχές μετά τους καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία, καθώς υπάρχουν φόβοι για νέα κύματα μεταναστών προς τη χώρα μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που άμεσα επαναπροσδιορίζονται και αυξάνονται τα επιχειρησιακά μέτρα στον Έβρο. Ήδη έχει δοθεί εντολή την Παρασκευή να τοποθετηθούν οι νέοι 250 συνοριοφύλακες, αυστηρά μάλιστα σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

Το γεγονός ότι δόθηκε εντολή να ονομαστικοποιηθούν οι θέσεις τους σε περίπτωση έκτακτης κρίσης, αποδεικνύει ότι θεωρείται όχι απλό σενάριο, αλλά κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα αντιμετωπίσουμε νέο κύμα παράνομων μεταναστών.

Οι επιχειρησιακοί επιτελείς θεωρούν βέβαιο ότι οι δουλέμποροι θα χρησιμοποιήσουν σαν άλλοθι τους καταστροφικούς σεισμός στην Τουρκία, για να ενισχύσουν το «έργο» τους, επιχειρώντας να περάσουν όσους περισσότερους παράνομους μετανάστες μπορούν.

Ούτως ή άλλως από τον Μάρτιο οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα αυξάνουν λόγω του καιρού, οπότε με τα παραπάνω δεδομένα η πίεση θα είναι μεγαλύτερη.

Και στο Αιγαίο, για τον ίδιο λόγο, θα αυξηθούν οι περιπολίες του Λιμενικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ