Market Pass: Άνοιξε η εφαρμογή, μέχρι 15 Μαρτίου οι αιτήσεις – Μπείτε τωρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρεμιέρα για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3 και 4 – Από Τετάρτη 22/2 τα υπόλοιπα.

Οι πολίτες θα κάνουν τις αιτήσεις τους συμπληρώνοντας απλά τους κωδικούς Taxisnet και τα υπόλοιπα γίνονται αυτόματα μέσω της πλατφόρμας.

Πότε μπαίνουν τα λεφτά

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr:

όσοι υποβάλουν αίτηση Φεβρουάριο, έχουν περιθώριο να ακυρώσουν και να διορθώσουν στοιχεία ή να αλλάξουν τρόπο πληρωμής μέχρι 28 Φεβρουαρίου.

όσοι υποβάλουν αίτηση από 1η Μαρτίου, μπορούν να ακυρώσουν την αίτησή τους και να υποβάλουν νέα μέχρι τις 15 του μηνός που λήγει η διορία.

μετά τις 15 Μαρτίου και αφού εγκριθεί η αίτηση, δεν γίνονται δεκτές ούτε νέες αιτήσεις, ούτε αλλαγή τρόπου πληρωμής (ΙΒΑΝ αντί κάρτας κλπ)
αν πριν την πληρωμή βρεθεί λάθος και απορριφθεί η πληρωμή από την Τράπεζα, τότε ειδοποιείται με email ο δικαιούχος για να προβεί σε διορθώσεις (πχ ΙΒΑΝ) αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τρόπο πληρωμής.

Πληρωμές:

όσοι επιλέξουν άυλη κάρτα και κάνουν την αίτηση Φεβρουάριο, θα δουν «διπλή πίστωση» μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, περίπου στις 6 ή 7 Μαρτίου
όσοι δηλώσουν ΙΒΑΝ και κάνουν την αίτηση Φεβρουάριο, θα δουν «τριπλή» πληρωμή στις 6 ή 7 Μαρτίου (για τους μήνες Φεβρουάριο μέχρι και Απρίλιο), ενώ γύρω στις 8 Μαΐου θα δουν και άλλη μία, επίσης «τριπλή» πληρωμή (για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο).
αντίστοιχα αν η αίτηση γίνει 1-15 Μαρτίου, η πρώτη πληρωμή θα δοθεί έως 22 ή 23 Μαρτίου

Αναλυτικά τα ποσά

  • Μονομελές νοικοκυριό θα λαμβάνει 22 ευρώ το μήνα
  • Ζευγάρι χωρίς παιδιά 32 ευρώ
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο παιδί, επίσης 32 ευρώ
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα παιδιά 42 ευρώ
  • Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο παιδί 42 ευρώ
  • Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα παιδιά 52 ευρώ

Τα εισοδηματικά κριτήρια για να πάρει κανείς την οικονομική ενίσχυση ξεκινούν από 16.000 ευρώ για τον άγαμο, για ζευγάρι έως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για τις μονογονεϊκές οικογένειες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 24.000 ευρώ με 5.000 για κάθε επιπλέον παιδί. Τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων είναι έως 250.000 ευρώ για άγαμους, χήρους ή ζευγάρια σε διάσταση. Από την ενίσχυση εξαιρούνται φυσικά πρόσωπα που το 2021 δηλώθηκαν ως εξαρτώμενα ή σαν φιλοξενούμενα καθώς και όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το 2021. Από το Market Pass εξαιρούνται επίσης οι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού και όλοι όσοι δεν υπέβαλλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος του 2021 έως και την 31 Δεκεμβρίου 2022. Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέσω του vouchers.gov.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ