Διαγγελμα Πούτιν: Ένα βήμα πριν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά, ήταν εξαιρετικά σκληρό.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Δύση ότι εξοπλίζει την Ουκρανία, αποκάλυψε πως η ειδική στρατιωτική επιχείρηση – όπως την ονομάζει – έγινε για να αποτραπεί η σφαγή των ρωσόφωνων της Ανατολικής Ουκρανίας η οποία θα ξεκινούσε λίγες ημέρες έπειτα από την ρωσική εισβολή, θεώρησε ότι η Ρωσία βρίσκεται στο στόχαστρο ανήθικων δυνάμεων που αποσκοπούν στην καταστροφή της.

Αυτά λίγο – πολύ, έχουν ειπωθεί και στο παρελθόν. Η διαφοροποίηση όμως της σημερινής ομιλίας του ηγέτη της Ρωσίας, ήταν η πυρηνική κλιμάκωση.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι η Ουκρανία επρόκειτο να λάβει πυρηνικά όπλα από τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι το σύνολο των πυρηνικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας, στοχεύουν την Ρωσία.

Και πέρασε στην αντεπίθεση…

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να διεξάγουν δοκιμές πυρηνικών όπλων. Προανήγγειλε ότι η Ρωσία θα κάνει ακριβώς το ίδιο.

Παράλληλα, έδωσε δημόσια εντολή του υπουργείου εθνικής άμυνας της Ρωσίας και την ρωσική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας, την Rosatom να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για την διεξαγωγή πυρηνικών δοκιμών.

«Η Ρωσία διακόπτει τη συμμετοχή στη Νέα Πυρηνική Συνθήκη START III» ανακοίνωσε ο Πούτιν, «παγώνοντας» το δυτικό ακροατήριο.

Η αποχώρηση της Ρωσίας από την πυρηνική συνθήκη, πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν επιθεωρήσεις του ΝΑΤΟ στα πυρηνικά υπερηχητικά όπλα της Ρωσίας. Μία εξέλιξη που αναβιώνει πλήρως τον ψυχρό πόλεμο, στην χειρότερη του μορφή.

Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνάμεις της για να υπερασπιστεί την ύπαρξη της.

Πλέον, η πυρηνική απειλή είναι προ των πυλών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ