Μολις στα 5 ευρω η τιμή της Λαγάνας μετά απο γενναίες μαχες της κυβέρνησης – Την τιμή επιβεβαιώνει και ο Νίκος Ευαγγελατος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την γενναία προσφορά της κυβέρνησης για τα 22 ευρω market pass, κουτσουρεμένα κατα 20% αν κατατεθούν σε λογαριασμό, καθως η δημιουργια της ψηφιακής κάρτας απαιτεί παρα πολλα και δεν ειναι διαθέσιμη απο όλες τις μεγάλες τράπεζες γεγονός που δυσκολεύει τους πολίτες, η κυβερνηση κερδιζει άλλη μια μαχη, αυτή της Λαγάνας.

Συμφωνα με τα ως τωρα τηλεοπτικά ρεπορτάζ η τιμή της Λαγάνας αναμένεται να συγκρατηθεί ως την τιμή των 5 ευρω, ακόμη και σε ακριβές συνοικίες και περιοχές οπως η Εκάλη και το Κολωνάκι.

Η κυβερνηση με αφανή ήρωα τον πρωθυπουργό έδωσε γενναίες μαχες ώστε οι διεθνείς εξελίξεις και ο πολεμος στην Ουκρανια να μην εχουν μεγαλύτερες επιπτώσεις στην τιμή της λαγάνας και να συγκρατηθεί σε χαμηλά για υψηλόμισθους επίπεδα.

Οπως διαβάζουμε μάλιστα και στο ieidiseis.gr:

Το 2020, η απλή λαγάνα ήταν στα 2,30 ευρώ και το βάρος της στα 750 γραμμάρια ενώ το 2021 κόστιζε 2,80 ευρώ. Ένα χρόνο αργότερα, το 2022, η λαγάνα είχε φτάσει στα 3 ευρώ.

Ωστόσο, φέτος, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Η πρόβλεψη είναι ότι η τιμή θα απογειωθεί κανονικά και ο λόγος είναι τα αυξημένα κόστη.

«Το αλεύρι από 10 -12 ευρώ έφτασε στα 22 με 24 ευρώ και το φυσικό αέριο από 25 στα 90», αναφέρει το Mega που επισκέφτηκε φούρνους στην Αθήνα για να κάνει έρευνα για την τιμή που θα φτάσει φέτος η λαγάνα με αυξημένο ενεργειακό κόστος, αυξημένο κόστος πρώτων υλών αλλά και με καταναλωτές με άδεια πορτοφόλια.

Μάλιστα, οι αρτοποιοί αναφέρουν για να έχουν κέρδος η λαγάνα θα έπρεπε να φτάσει ακόμα και τα 7-8 ευρώ! «Έπρεπε να πάει 7-8 και θα πάει από 3,8 έως 5 ανάλογα τη γεύση», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ