Το Ιράν πώλησε το σύστημα αεράμυνας «Khordad 15» στη Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, Παρασκευή, η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι το Ιράν αποφάσισε να πουλήσει αμυντικό εξοπλισμό στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του ιρανικού συστήματος αεράμυνας «Khordad 15», προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπολύει το Ισραήλ, γράφει αραβικό δημοσίευμα.

Η ιρανική τηλεόραση ανέφερε: «Ο Ιρανός υπουργός Άμυνας και Υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων, ταξίαρχος Μοχάμαντ Ρέζα Αστιάνι, συμφώνησε με τον διοικητή της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας να πουλήσει αμυντικό εξοπλισμό και συσκευές στη Δαμασκό για ηλεκτρονικό πόλεμο».

Το Ιράν λέει ότι το σύστημα Khordad-15 είναι ικανό να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και να εμπλέκει έξι συμβατικούς στόχους που βρίσκονται σε απόσταση έως και 100χλμ.

Η έκθεση προσθέτει, «Συμφωνήθηκε να προμηθευτούν οι συριακές δυνάμεις με το ιρανικό σύστημα αεράμυνας, γνωστό ως Khordad 15, για την αντιμετώπιση αεροπορικών επιθέσεων που στοχεύουν αυτή τη χώρα».

2


Ο υποστράτηγος  Σάλαχ αλ Ντιν Κάσερ Γκανέμ, Διοικητής της Συριακής Αεροπορίας και Αεράμυνας, έφτασε χθες Πέμπτη στην Τεχεράνη και συναντήθηκε με αξιωματούχους του ιρανικού υπουργείου Άμυνας.

Κατά καιρούς, το Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Συρίας, με στόχο τις ιρανικές δυνάμεις και τις ένοπλες πολιτοφυλακές τους.

Το σύστημα 15 Khordad που κατασκευάζεται από το Υπουργείο Άμυνας του Ιράν, η Τεχεράνη ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και να εμπλέκει έξι συμβατικούς στόχους που βρίσκονται σε απόσταση έως και 100 km, ενώ αυτή η εμβέλεια μειώνεται στα 45 km για κρυφούς στόχους.

Οι ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις διαθέτουν δύο συστήματα αεράμυνας, το «Som Khordad», το οποίο είναι ένα κινητό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας ιρανικής κατασκευής και σχεδίασης, και αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2014 και σχεδιάστηκε και η τελευταία έκδοση αυτού του συστήματος και κατασκευάστηκε από την Industries Corporation του Υπουργείου Άμυνας του Ιράν το 2019.

Ο ιρανικός στρατός διαθέτει επίσης το σύστημα Power 373, το οποίο αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2018 παρουσία του πρώην προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί.

Το Power 373 είναι το πρώτο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς που παράγεται εντός του Ιράν και η Τεχεράνη ισχυρίζεται ότι αυτό το σύστημα είναι παρόμοιο με το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300.

Erem News

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ