Νέα παρέμβαση Έλον Μασκ για την Ουκρανία προκαλεί αναταράξεις στις ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζει το σφυροκόπημα κατά της επίσημης θέσης της κυβέρνησης Μπάιντεν στο ουκρανικό, ο δισεκατομμυριούχος ισχυρός άντρας της Tesla.

Είχε προηγηθεί το σφοδρό χτύπημα του πριν από λίγες ημέρες, όταν ο Έλον Μασκ με ανάρτηση του στο Twitter, χαρακτήρισε την «σιδηρά κυρία» της κυβέρνησης Μπάιντεν στην διπλωματία, Βικτώρια Νούλαντ, ως τον άνθρωπο που ευθύνεται για τον πόλεμο!

Η σημερινή του παρέμβαση είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αμερικανική θέση για τα γεγονότα του 2014, όταν ανετράπη η εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας μέσω των γνωστών επεισοδίων και ταραχών στο Κίεβο, για τις οποίες κατηγορήθηκε τόσο η Νούλαντ όσο και ο μετέπειτα πρέσβης στην Ελλάδα, τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Τζέφρι Πάιατ.

Ο Έλον Μασκ λοιπόν σχολιάζοντας άρθρο του καθηγητή John Mearsheimer από το 2014 ο οποίος υποστήριζε ότι «Για τον Πούτιν, η παράνομη ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου και φιλορώσου προέδρου της Ουκρανίας —την οποία δικαίως χαρακτήρισε «πραξικόπημα»— ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», απάντησε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξε πράγματι πραξικόπημα».

Η δήλωση του ήδη προκαλεί σάλο στην αμερικανική κοινή γνώμη. Το σχόλιο του μέσα σε λίγα λεπτά ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο προβολές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ