Ιταλία: Δεκάδες νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υγρός τάφος για τουλάχιστον 40 μετανάστες έγινε για ακόμη μια φορά η Μεσόγειος μετά από το ναυάγιο σκάφους που τους μετέφερε στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Καλαβρίας στην Ιταλία.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό και όπως μετέδωσαν σήμερα το ANSA και άλλα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία τουλάχιστον 27 πτώματα βρέθηκαν στις ακτές του Στεκάτο ντι Κούτρο, παραθαλάσσιου θερέτρου στην επαρχία του Κρότωνα, ενώ και άλλα εντοπίστηκαν στη θάλασσα.

Το ANSA ανέφερε επίσης ότι τρεις νεκροί βρέθηκαν στο νερό, ενώ την ίδια ώρα οι έρευνες συνεχίζονταν σε δύσκολες συνθήκες καθώς στην περιοχή επικρατεί θαλασσοταραχή.

Οι πρώτες βοήθειες σε μετανάστες και πρόσφυγες παρασχέθηκαν από την ιταλική οικονομική αστυνομία, η οποία διέσωσε πενήντα ανθρώπους. Τα ταχύπλοά της συνεχίζουν τις έρευνες, σε αναζήτηση τυχόν επιζώντων, ενώ στους διασωθέντες παρέχεται ιατρική φροντίδα από τον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό.

Επέβαιναν πάνω από 100 άνθρωποι

Το πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos από την πλευρά του ανέφερε ότι πάνω από 100 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και ότι περίπου 50 είχαν διασωθεί. Το σκάφος, που μετέφερε μετανάστες από το Ιράν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, συνετρίβη σε βράχια εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με το Adnkronos.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, στην νέα αυτή τραγωδία έχασαν την ζωή τους πολλά ανήλικα, και ένα νεογέννητο παιδί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ