Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάντα ευπρόσδεκτοι οι άνεμοι όταν πρόκειται να… πετάξουμε χαρταετό, αλλά στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων ο καιρός το… παράκανε, με τους ανέμους να πνέουν θυελλώδεις, εντάσεως έως 10 μποφόρ, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χαλάσει τα σχέδια των πολιτών, αλλά και να αναγκάσει την Πολιτική Προστασία να προβεί σε συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων, καθώς αναμένεται επιδείνωση των φαινομένων στις επόμενες ώρες.

Ειδικότερα, όπως μετάδωσε νωρίτερα σήμερα η ΕΡΤ, στη Ρόδο υπήρξαν ακόμη και καθυστερήσεις πτήσεων, καθώς απόπειρα να πραγματοποιηθεί η πτήση από Ρόδο προς Αθήνα το πρωί δεν κατέστη εφικτή, εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στις εν λόγω περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν μέσα στις επόμενες ώρες, με τις τοπικές αρχές και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή.

Σημειώνεται ότι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει δυσχέρεια στην κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο προς την περιοχή της Αφάντου, με τον δρόμο να έχει κοπεί ουσιαστικά στα δύο. Οι οδηγοί καλούνται να χρησιμοποιούν τον κεντρικό δρόμο της λεωφόρου Λύδου.

Στο λιμάνι έχει αγκυροβολήσει το πλοίο της γραμμής Blue Star 2, το οποίο αναμένει ώσπου να κοπάσουν οι ισχυροί άνεμοι, προκειμένου να πραγματοποιήσει την εκτέλεση των δρομολογίων του. Άνδρες της Πυροσβεστικής κλήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις να απομακρύνουν δέντρα που έσπασαν από την κακοκαιρία, ενώ παραμένουν σε επιφυλακή, για να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Πτώση δέντρων και προβλήματα και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Διάφορα προβλήματα έχουν προκαλέσει και στο Ηράκλειο Κρήτης οι ισχυροί νοτιάδες που κυριαρχούν από τα ξημερώματα στο νησί του νοτίου Αιγαίου, με πληροφορίες του cretapost.gr να αναφέρουν ότι στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» δύο αεροπλάνα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν.

Πρόκειται για δύο πτήσεις από Θεσσαλονίκη και Αθήνα που επιχείρησαν το πρωί να προσγειωθούν στον αεροδιάδρομο, ωστόσο οι άνεμοι δεν τους το επέτρεψαν, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στις αφετηρίες τους. Από το πρωί μέχρι και αυτήν την ώρα, πάντως, οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά.

Σε επιφυλακή βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Μάλιστα, σήμερα οι πυροσβέστες χρειάστηκαν να επέμβουν σε δύο περιπτώσεις, καθώς έπεσαν δύο δέντρα στο Γιόφυρο. Άνδρες της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και έκοψαν τα δέντρα, απομακρύνοντάς τα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ