Ιαπωνικός κολοσσός ενδιαφέρεται για τα σκόρδα του Πλατύκαμπου Λάρισας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι και στην Ιαπωνία έφτασε η… χάρη των σκόρδων από τον Πλατύκαμπο της Λάρισας, καθώς μεγάλη εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής εκδήλωσε το ενδιαφέρον της.

Πρόκειται για τον ιαπωνικό κολοσσό Wakunaga Pharmaceutical, μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες του κόσμου, που προτίθεται να προχωρήσει σε σημαντική επένδυση. Συγκεκριμένα, εξέφρασε το ενδιαφέρον να δημιουργήσει μια μονάδα μεταποίησης στον Πλατύκαμπο, από όπου θα γίνεται η διανομή των σκόρδων στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δρόμος για την επένδυση άνοιξε χάρη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος πραγματοποίησε αναλύσεις για τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου, καθώς και συγκριτικές μελέτες με άλλες ποικιλίες σκόρδων στον κόσμο. Οπως φαίνεται, τα στοιχεία αυτά εντυπωσίασαν τους Ιάπωνες, οι οποίοι χρησιμοποιούν το εκχύλισμα του σκόρδου για φαρμακευτικούς σκοπούς και για την παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής. Τα στελέχη του ιαπωνικού κολοσσού εντυπωσιάστηκαν από τις μελέτες και πιθανότατα μια τεράστια συμφωνία είναι στα σπάργανα.

Κορυφαία ποιοτικά χαρακτηριστικά

Οι Ιάπωνες για τρία συναπτά έτη, από το 2020, έπαιρναν δείγματα από τα σκόρδα της περιοχής και ανέλυαν τα συστατικά του εκχυλίσματος. «Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του σκόρδου Πλατυκάμπου είναι κορυφαία σε παγκόσμια επίπεδο και ότι δεν επρόκειτο για μια απλή συγκυρία, από τα πρώτα δείγματα που ελήφθησαν» είχε εξηγήσει πριν από λίγο καιρό σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννης Κουκούτσης.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι αυτήν τη στιγμή καλλιεργούνται 1.500 στρέμματα, ενώ υπάρχει και επιπλέον χώρος στην περιοχή προς καλλιέργεια, με τους αγρότες του Πλατυκάμπου να περιμένουν τους επόμενους μήνες τα σκόρδα τους να χαρακτηριστούν ΠΟΠ προϊόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ