Έλεγαν ψέματα! Δεν βρέθηκαν φιάλες υγραερίου στο τρένο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαψεύδει η Πυροσβεστική Υπηρεσία τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη βρέθηκαν φιάλες υγραερίου.

Η έκρηξη που σημειώθηκε μετά την σύγκρουση των τρένων και η φωτιά που ξέσπασε είχαν προκαλέσει ερωτηματικά από την αρχή.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» στο σημείο βρέθηκαν φιάλες. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή η πληροφορία δεν ισχύει.

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πυροσβεστική:

«Με αφορμή πρόσφατες αναφορές σε ΜΜΕ περί ανεύρεσης δύο (2) φιαλών υγραερίου, στο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στα Τέμπη, το Πυροσβεστικό Σώμα διευκρινίζει:

Κατά την διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου.

Συνεπώς, οι σχετικές με το θέμα δημοσιογραφικές αναφορές, οι οποίες μάλιστα αποδόθηκαν σε Εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Πάντως, ο προβληματισμός και τα ερωτήματα παραμένουν σχετικά με το εύρος και την ισχύ της έκρηξης, αλλά κυρίως για τον αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα δυστυχώς είναι περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται επίσημα, γεγονός που φαίνεται να το γνωρίζουν οι αρχές.

Το γεγονός λοιπόν ότι δεν ανακοινώνεται ο αριθμός των νεκρών έστω κι αν δεν έχουν ταυτοποιηθεί, δεν δικαιολογείται, σε καμία περίπτωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ