Βρήκαν στραγγαλισμένο τον δημιουργό του ρωσικού εμβολίου του γνωστού Sputnik V

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αντρέι Μποτίκοφ, ένας από τους δημιουργούς του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του COVID-19, δολοφονήθηκε στη βορειοδυτική Μόσχα, κατά τη διάρκεια διαμάχης.

Ο Μποτίκοφ ήταν υπάλληλος του Εθνικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya της Μόσχας.

nb keimeno botikov spiti
φωτογραφία: https://t.me/s/skmoscowgsu

Ένας υπάλληλος της Ερευνητικής Επιτροπής της Μόσχας, αναφέρει ότι σε διαμέρισμα στη βορειοδυτική Μόσχα, ένας 29χρονος επισκέπτης μάλωνε με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και στη συνέχεια τον στραγγάλισε με ζώνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Telegram:

«Σύμφωνα με την έρευνα, στις 2 Μαρτίου 2023, σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Rogova στη Μόσχα, ένας 29χρονος νεαρός, κατά τη διάρκεια καυγά, στραγγάλισε με ζώνη τον 47χρονο ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και τράπηκε σε φυγή από το σημείο. Το συντομότερο δυνατό, εντοπίστηκε η τοποθεσία του δράστη. Στην ανάκριση παραδέχτηκε την ενοχή του. Προηγουμένως του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διάπραξη σοβαρού εγκλήματος».

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ταυτοποίησαν τον ύποπτο ως «Alexei Z», έναν πρώην κατάδικο που πέρασε 10 χρόνια στη φυλακή με την κατηγορία της παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής εφημερίδας Mash, ανέφεραν ότι το περιστατικό φαίνεται να ήταν το αποτέλεσμα μιας χρηματικής διαμάχης μεταξύ του επιστήμονα και του υπόπτου.

«Το σώμα του 48χρονου άνδρα βρέθηκε… με σημάδια στραγγαλισμού, πολλά τραύματα από μαχαίρι και εκδορές βρέθηκαν στο σώμα του», ανέφερε ακόμα η Mash.

Ο Μποτίκοφ ήταν ανώτερος ερευνητής στο Κέντρο Gamaleya. Μαζί με άλλους 17 που συμμετείχαν στην ανάπτυξη του εμβολίου για τον COVID-19, του απονεμήθηκε μετάλλιο «για την αξία στην πατρίδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ