Γιατρός του νοσοκομείου Βόλου φέρεται να υπέγραψε την άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη που έρχεται στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την οποία ο επιθεωρητής του ΟΣΕ φέρεται να πήρε την περιβόητη αναρρωτικά άδεια μια μέρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη από γιατρό Επιμελητή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο επιθεωρητής δεν πέρασε ούτε από το τμήμα Επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, ούτε από τα εξωτερικά ιατρεία. Όπως φαίνεται, πήγε κατευθείαν στον γιατρό επιθεωρητή ο οποίος του υπέγραψε το χαρτί, χωρίς, να τον εξετάσει!

Η άδεια φέρεται να υπογράφηκε με εντολή άνωθεν. Ο γιατρός έχει αναστατωθεί καθώς φέρεται να έκανε εξυπηρέτηση «καλή τη πίστει», χωρίς να γνωρίζει σε ποιον έδωσε άδεια!

Η ίδια πηγή αναφέρει πως ο γιατρός είναι από την Αθήνα και δεν γνωρίζει τα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας. Η διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» φέρεται να είχε άγνοια για την υπογραφή της αναρρωτικής και αναμένεται να διαταχθεί έρευνα για το ποιος φέρεται να έδωσε την εντολή στον συγκεκριμένο γιατρό ο οποίος είναι από την Αθήνα και δεν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις σε τοπικό επίπεδο.

Όπως και να έχει ο γιατρός του «Αχιλλοπουλείου» θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Νωρίτερα, ο Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα ώστε να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες λήφθηκε η άδεια και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα τεθούν σε αργία!

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ανέφερε:

«Η έρευνα θα ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών. Έχει δοθεί άδεια από δημόσιο νοσοκομείο, από εμάς δηλαδή. Η άδεια είναι πλησίον του συμβάντος και κινεί μια υπόνοια και πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο ευσταθεί. Είμαστε κάθετοι, θα αποδοθούν ευθύνες αν δεν συντρέχει λόγος να δοθεί η αναρρωτική και όσοι την έχουν δώσει θα τεθούν σε άμεση αργία. Τον ακριβή λόγο που δόθηκε δεν μπορώ να τον πω. Έχει πάρει την άδεια από νοσοκομείο του Βόλου αλλά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες λόγο και του ιατρικού απορρήτου.

Δεν είναι κάτι που συνδέεται με κάτι αιφνίδιο. Θα γίνει ΕΔΕ γιατί δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε ιατρικά απόρρητα. Αν φανεί ότι έχει δοθεί για εξυπηρέτηση και αν ισχύει κάτι τέτοιο, ο γιατρός αυτός δεν είναι δυνατόν να δίνει τέτοιες άδειες.

Θα τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται και θα υπάρξουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Αν αποδειχθεί ότι αυτό το τυχαίο γεγονός έχει και ιατρική βάση, είναι άλλη υπόθεση. Μου προκαλεί εντύπωση που έγινε τώρα και δεν είναι δυνατόν να μην το διερευνήσουμε. Πήγε τέτοια μέρα και με μια εξέταση πήρε έναν μήνα άδεια».

«Ο επιθεωρητής εξετάστηκε κανονικά»

Μια άλλη διάσταση δίνει ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος κατηγορείται ότι έδωσε εντολή να υπογραφεί η άδεια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως ο επιθεωρητής εμφανίστηκε με πόνο στη μέση στα Εξωτερικά Ιατρεία της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου. Είπε πως πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο επιθεωρητής, αλλά επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας και επειδή εμφανώς κούτσαινε τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό, ο οποίος και εν τέλει υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο επιθεωρητής εξετάστηκε από τον γιατρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ