Αμερικανίδα Πρέσβειρα: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ενοποίηση των δυνάμεων Πεσμεργκά»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος Νετσιρβάν Μπαρζανί υποδέχθηκε τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στην πρωτεύουσα της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ. 

Σε σημείωμά της, σχετικά με τη συνάντηση αυτή, στον λογαριασμό της στο Twitter, η Αλίνα Ρομανόφσκι, πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Ιράκ, είπε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για να επιβεβαιώσει τη συνεργασία των Αμερικανών με την περιοχή του Κουρδιστάν.

3

Η Ρομανόφσκι δήλωσε ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να υποστηρίξουν τις προσπάθειες του υπουργείου Πεσμεργκά στην περιοχή του Κουρδιστάν, να εκσυγχρονίσουν και να ενώσουν τα στρατεύματα των Πεσμεργκά για να εξασφαλιστεί η μόνιμη ήττα του ISIS».

Έχουν ξεχωριστές δυνάμεις Πεσμεργκά

Στην περιοχή του Κουρδιστάν, το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (KDP) και η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (PUK) έχουν τις δικές τους μονάδες Πεσμεργκά, που ονομάζονται 70η και 80η ταξιαρχία.

Το Υπουργείο Πεσμεργκά διαθέτει 22 ταξιαρχίες, οι οποίες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έχουν 125 χιλιάδες Πεσμεργκά. Δύο από αυτές τις ταξιαρχίες, ως κοινές ταξιαρχίες, υπάγονται στο Υπουργείο Άμυνας του Ιράκ για την υπεράσπιση των περιοχών του Κουρδιστάν εκτός της διοίκησης της περιοχής του Κουρδιστάν.

1
Αλίνα Ρομανόφσκι, πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Ιράκ

Μεταξύ 2010 και 2013, περίπου 42.000 Πεσμεργκά του 70ου και του 80ου στρατεύματος ενώθηκαν και σχηματίστηκαν 14 κοινές ταξιαρχίες, αλλά στη συνέχεια οι εντάσεις μεταξύ πολιτικών κομμάτων, ο πόλεμος κατά του ISIS και τα γεγονότα του Οκτωβρίου 2017, διέκοψαν τη διαδικασία ενοποίησής τους.

Η διακοπείσα διαδικασία ξεκίνησε ξανά το 2018 υπό τον συντονισμό του Διεθνούς Συνασπισμού. Ένα έργο 35 σημείων δημιουργήθηκε για να ενώσει τους Πεσμεργκά. Τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν μια ενιαία κουρδική δύναμη στην περιοχή.

Rûdaw

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ