Στη ουκρανική «μαύρη λίστα» των κυρώσεων πέντε πλοιοκτήτες από την Ελλάδα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέντε εταιρείες τάνκερ από την Ελλάδα συμπεριλήφθηκαν στη λίστα της Εθνικής Επιτροπής Πολέμου και Κυρώσεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο πληροφοριών Ukrainian Shipping Magazine (USM), το οποίο παραθέτει το σχετικό θέμα από την πρωτοβουλία sanctions.nazk.gov.ua(σ.σ. με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας), οι εταιρείες αυτές είναι «διεθνείς χορηγοί του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της, είναι μια «κύρια βάση δεδομένων των κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο γενικός μας στόχος είναι να δημοσιοποιήσουμε τις λίστες με άτομα και εταιρείες που υποκινούν την ανοιχτή επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Όπως αναφέρεται στο sanctions.nazk.gov.ua, οι εταιρείες ελληνικών συμφερόντων TMS Tankers (επικεφαλής Γιώργου Οικονόμου), Minerva Marine (επικεφαλής Θανάσης Μαρτίνος), Dynacom Tankers Management (επικεφαλής Γιώργος Προκοπίου), Thenamaris (επικεφαλής Νικόλας Μαρτίνος) και Delta Tankers (επικεφαλής Διαμαντής Διαμαντίδης), κατηγορούνται από την Ουκρανία για συνεργασία με τη ρωσική ομοσπονδία.

nb keimeno ukraine mavri lista
https://sanctions.nazk.gov.ua/boycott/

Επιπλέον, οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες κατά το 2022 εμφανίστηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις έρευνες ξένων δημοσιογράφων. Η Ουκρανία άνοιξε επίσης υποθέσεις εναντίον αυτών των εταιρειών.

Προ περίπου δύο εβδομάδων, το USM είχε μεταδώσει ότι η Ελλάδα βοηθά τη Ρωσία να παρακάμψει τις «πετρελαϊκές» κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τις αρχές του 2023, «ο όγκος της επιδρομικής μεταφόρτωσης ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου στον Λακωνικό κόλπο στη νότια Ελλάδα, έφτασε τουλάχιστον τα 23 εκατομμύρια βαρέλια», έγραφε μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ