Πώς εμπλέκεται η Ελλάδα στα παρανοϊκά σχέδια του Ερντογάν να μείνει πάση θυσία στην εξουσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για την 14η Μαΐου, ημέρα των εκλογών στην Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει, όπως και οι προσπάθειες του Ταγίπ Ερντογάν να παραμείνει στην εξουσία. Την ώρα ίδια στιγμή, βλέπει την αντιπολίτευση να συσπειρώνεται εναντίον του και να κερδίζει γρήγορα έδαφος, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προκειμένου να ξεπεράσει την αβέβαιη και εξαιρετικά κρίσιμη προεκλογική περίοδο και αντιμετωπίζοντας μια δύσκολη μάχη, το μόνο που σκέφτεται είναι πως θα επιβιώσει. Και του παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ανατριχιαστικές επιλογές για να τα καταφέρει.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος και επικριτής του καθεστώτος Ερντογάν, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος προσθέτει:

«Ελπίζω ότι μια αποκάλυψη θα βοηθούσε να εκτροχιαστούν/απομακρυνθούν αυτές οι φρικτές πλοκές και να σωθούν ζωές».

Σύμφωνα με τον έμπειρο δημοσιογράφο, οι επιλογές αυτές είναι δέκα και σε αυτές εμπλέκεται και το όνομα της Ελλάδας:

Ενορχήστρωση τρομοκρατικών/βίαιων επιθέσεων, που ανατίθενται σε στελέχη που ελέγχονται από την υπηρεσία πληροφοριών MIT εντός ένοπλων ομάδων, ιδίως των PKK, ISIS και DHKP-C (σ.σ. τουρκικό κομμουνιστικό κόμμα). Αυτό δοκιμάστηκε με επιτυχία το 2015, βοήθησε τον Ερντογάν να ανακτήσει ψήφους απώλειας και να αποφύγει την κατανομή της εξουσίας στην κυβέρνηση συνασπισμού.
Οι φερόμενοι δράστες θα είχαν τα ίχνη τους στην Ελλάδα και τη Συρία για να πλαισιώσουν την επίθεση ως μέρος διεθνούς συνωμοσίας και να τροφοδοτήσουν την εθνικιστική ευφορία, συσπειρώνοντας τους ψηφοφόρους πίσω από τον Τούρκο Πρόεδρο.
Εκφοβισμός των ψηφοφόρων του αντιπολιτευόμενου μπλοκ, ιδιαίτερα των Κούρδων και αποτροπή τους από το να προσέλθουν να ψηφίσουν. Το κλείσιμο του φιλοκουρδικού HDP είναι στο παιχνίδι. Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Κουρδική Χεζμπολάχ και άλλες θρησκευτικές ομάδες, θα έχουν ελεύθερα την υποστήριξη από την κυβέρνηση για να κινητοποιήσουν τους Κούρδους υπέρ του Ερντογάν.
Απελευθέρωση ομάδων μαφίας/συμμορίες/συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος που λειτουργούν ατιμώρητα υπό την πολιτική προστασία της κυβέρνησης Ερντογάν. Στόχος είναι η διατήρηση του κλίματος φόβου κατά την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας.
Κινητοποίηση των πρακτόρων που έχουν «φυτευτεί» στα κόμματα της αντιπολίτευσης για να ξεκινήσουν ανταρσία και να διχάσουν το μπλοκ κατά του Ερντογάν. Αυτό δοκιμάστηκε την περασμένη εβδομάδα και σχεδόν λειτούργησε. Περισσότερες κινήσεις σχεδιάζονται από αυτές τις ομάδες που είναι «φωλιασμένες» στην αντιπολίτευση, ειδικά κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ανάδειξης βουλευτών.
Η εμβάθυνση των ρηγματικών γραμμών στην Τουρκία κατά μήκος θρησκευτικών/θρησκευτικών γραμμών με ιδιαίτερη έμφαση στο αλεβικό/κουρδικό υπόβαθρο του υποψηφίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κιλιτσντάρογλου. Σχεδιάζονταν αιματηρές προκλήσεις ειδικά σε επαρχίες σουνιτών/αλεβιτών.
Επέκταση του αφηγήματος η Τουρκία εναντίον της Δύσης, το Ισλάμ εναντίον άλλων θρησκειών, για να χαρακτηριστεί η αντιπολίτευση ως πληρεξούσιος ξένων δυνάμεων, μαριονέτες της παγκόσμιας συνωμοσίας εναντίον του τουρκικού έθνους. Ο ψυχολογικός πόλεμος στα μέσα ενημέρωσης με ψεύτικες ειδήσεις, θα επιταχυνθεί γι’ αυτό.
Σχεδιασμός πολιτικών δολοφονιών για να αυξήσουν το χάος/φόβο ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για τον Ερντογάν. Σαμποτάροντας/προκαλώντας προεκλογικές συγκεντρώσεις και εκστρατείες από πολιτικά πρόσωπα της αντιπολίτευσης.
Εάν καμία από αυτές τις τακτικές δεν λειτουργήσει, ο Ερντογάν θα βάλει σκοπό να χειραγωγήσει τα εκλογικά αποτελέσματα, να νοθεύσει τη διαδικασία καταμέτρησης και πιστοποίησης με δικαστές/εκλογικούς αξιωματούχους που είναι υποτελείς στο καθεστώς. Οι άνθρωποι του Ερντογάν διοικούν τους βασικούς θεσμούς που υποτίθεται ότι διασφαλίζουν ελεύθερες/δίκαιες εκλογές.
Οι παραστρατιωτικές μονάδες θα είναι σε ετοιμότητα και θα εξαπολυθούν την ημέρα των εκλογών, για να καταστείλουν την προσέλευση των ψηφοφόρων και να αμφισβητήσουν τα αποτελέσματα στους δρόμους εάν η αντιπολίτευση κερδίσει.
Οι «φύλακες» εδώ έχουν γνώση άραγε, ή το μόνο που τους νοιάζει είναι το δικό τους γάντζωμα στην εξουσία και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ