Γιατί αυτοδιασύρθηκε στην Ευρώπη η Σακελλαροπούλου;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τόση εξάρτηση από τον Μητσοτάκη, πώς θα ασκήσει τον ρυθμιστικό ρόλο της, αν χρειαστεί;

Όπως ήταν αναμενόμενο η κυβέρνηση αρνήθηκε να συναντήσει την επιτροπή LIBΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ετσι κι αλλιώς ο διασυρμός της στον άξονα Στρασβούργο – Βρυξέλλες είναι τόσο μεγάλος που δεν έχει να χάσει κάτι αν γίνει μεγαλύτερος.

Ο Γεραπετρίτης λοιπόν εξέδωσε «νόταμ» με την οποία διαμηνύει ότι «τα κυβερνητικά στελέχη δεν διατίθενται για συναντήσεις».

Την απάντηση την πήρε από την επιτροπή και ήταν ηχηρή. Μαζί με το ράπισμα των μελών της για τον εισαγγελέα Ντογιάκο που αυτοτοποθετήθηκε στα «κυβερνητικά στελέχη» και αρνήθηκε να συναντήσει τους ευρωβουλευτές. Αναμενόμενο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας όμως γιατί έβαλε τον εαυτό της στην ίδια κατηγορία; Μέλη της Επιτροπής είπαν ότι καταρχάς είχε συμφωνήσει να τους συναντήσει, αλλά μετά άλλαξε γνώμη.

Όλοι αντιλαμβάνονται τι μεσολάβησε. Αλλά είναι δυνατόν η αρχηγός του κράτους να αυτοδιασύρεται στα μάτια των ευρωπαϊκών κοινοβουλευτικών;

Δεν αντιλαμβάνεται ότι απαξιώνεται απέναντι την ευρωπαϊκή πολιτική τάξη, όταν παίρνει αποστάσεις από τη διερεύνηση των ευρωπαϊκών αξιών;

Με τόση εξάρτηση από τον Μητσοτάκη, πώς θα ασκήσει τον ρυθμιστικό ρόλο της, αν χρειαστεί;

Γ.Λ. ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ