Ο Όρμπαν υποστηρίζει ότι ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος μοιάζει σχεδόν αναπόφευκτος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την άποψη πως η πιθανότητα ο πόλεμος στην Ουκρανία να μετατραπεί σε παγκόσμια σύγκρουση αυξάνεται διαρκώς, εξέφρασε σήμερα το πρωί ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Σύμφωνα με το Politico, το οποίο επικαλείται τον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth Rádió της χώρας, ο ηγέτης της Ουγγαρίας επέκρινε τις δυτικές πρωτεύουσες και κατηγόρησε τους συμμάχους της Ουκρανίας ότι προωθούν μια σύγκρουση λόγω οικονομικών συμφερόντων. «Ο κόσμος δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά», είπε ο Όρμπαν, στο σενάριο «τοπικού πολέμου» που μετατράπηκε σε «παγκόσμιο πόλεμο». «Η πιθανότητα για κάτι τέτοιο αυξάνεται μέρα με τη μέρα», υποστήριξε κατόπιν, προωθώντας το ρωσικό αφήγημα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός υποστήριξε, επίσης, ότι οι εταίροι του Κιέβου θα μπορούσαν να στείλουν στρατεύματα για να βοηθήσουν την Ουκρανία, η οποία μάχεται ενάντια στην ευρείας κλίμακας εισβολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. «Είμαστε πολύ κοντά, κατά τη γνώμη μου, να τεθεί στο τραπέζι ως σοβαρή πρόταση για τους συμμάχους –οι στρατιώτες των χωρών που είναι σύμμαχοι της Ουκρανίας- να περάσουν επίσης τα σύνορα», δήλωσε χαρακτηριστικά στη ραδιοφωνική του συνέντευξη

Μάλιστα, ο Ούγγρος ηγέτης επέμεινε ότι τη θέση του αυτή μοιράζονται και άλλοι σε όλο τον κόσμο, υποννοώντας την Κίνα, την Αφρική και τον αραβικό κόσμο. «Υπάρχει η Δύση», (υπάρχουν) και οι άλλοι», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ