Έκρηξη Κωστα Βαξεβάνη: Οι Τράπεζες δεν πρέπει να καθορίζουν το μέλλον κοινωνιών και κρατών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανάρτηση του ο Κώστας Βαξεβανης αναφερει:

Μια ακόμη τράπεζα κατέρρευσε στις ΗΠΑ. Επανάληψη της κρίσης του 2008; Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Τράπεζες δεν πρέπει να καθορίζουν το μέλλον κοινωνιών και κρατών. Οι κοινωνίες ορίζουν τις ανάγκες τους και η Οικονομία τις εξυπηρετεί. Το αντίστροφο εξυπηρετεί τους κερδοσκόπους.

47 δις σε μία ημέρα έχασαν οι αμερικανικές τράπεζες από τη φούσκα των Startups

Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ έχασαν 47 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα. Αιτία; Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Η Silicone Valley Bank κατατάχθηκε στην 16η θέση μεταξύ όλων των τραπεζών των ΗΠΑ ως προς το ενεργητικό, με πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι καταθέσεις ανέρχονται σε 170 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι περισσότερες από αυτές δεν ήταν ασφαλισμένες και αρκετοί πελάτες, ειδικά όσοι διατηρούσαν καταθεσεις άνω των 250,000 δολαρίων, μπορεί να χάσουν τα χρήματα τους.

Η Silicon Valley Bank έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη χρεοκοπημένη τράπεζα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι ειδικοί χαρακτήρισαν τις εξελίξεις ως «μια εκδήλωση σε επίπεδο εξαφάνισης για startups».

Έπειτα από την φούσκα των παραγώγων, η οποία ακόμα ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα, δημιουργήθηκε η φούσκα των startupς, που έσκασε νωρίτερα από το αναμενόμενο. Και στις δύο περιπτώσεις κάποιοι έβγαλαν δισεκατομμύρια στις πλάτες των πολιτών, των επενδυτών αλλά και εθνικών οικονομιών.

Οι αναταράξεις σίγουρα θα δημιουργηθούν, αλλά αναμένονται να είναι μικρότερες από τις αντίστοιχες του 2008.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ