Τώρα – ο Μπάιντεν φορτώνει την κατάρρευση των τραπεζών, στον καπιταλισμό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άτακτη υποχώρηση των μετοχών παρά το διάγγελμα. Εγκατέλειψε την αίθουσα πιο γρήγορα και από τον άνεμο, για να μην απαντήσει σε καμιά ερώτηση δημοσιογράφου!

Δείτε το βίντεο

https://twitter.com/azgeopolitics/status/1635269989182889988?s=61&t=69qM24fvfz5o3nkoW_wjtw

“Οι Αμερικανοί μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές. Οι καταθέσεις σας θα είναι εκεί όταν τις χρειαστείτε”, διαβεβαίωσε ο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο.

»Οι επενδυτές στις τράπεζες δεν θα προστατεύονται, εν γνώσει τους πήραν ρίσκο και όταν ο κίνδυνος δεν απέδωσε, οι επενδυτές χάνουν τα χρήματά τους: “έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός».

Στην κυβέρνησή μου κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, οι διοικήσεις των δύο τραπεζών θα απολυθούν άμεσα συμπλήρωσε ο Μπάιντεν

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι όλοι οι καταθέτες στη Silicon Valley Bank και την Signature Bank θα προστατεύονται και θα έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους τη Δευτέρα το πρωί, με τα κεφάλαια να προέρχονται από ειδικό ταμείο που έχει συσταθεί από τις τράπεζες της χώρας και από την πώληση των περιουσιακών στοιχεία των τραπεζών, όχι από τους φορολογούμενους.

«Δεν θα υποστούν ζημιές οι φορολογούμενοι», επανέλαβε ο Μπάιντεν.

Εχθές Κυριακή, ο Μπάιντεν είχε δηλώσει τα ακόλουθα:

“Είμαι ικανοποιημένος που καταλήξαμε σε μια άμεση λύση που προστατεύει τους Αμερικανούς εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις και διατηρεί ασφαλές το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα. Η λύση διασφαλίζει επίσης ότι τα δολάρια των φορολογουμένων δεν τίθενται σε κίνδυνο.”

“Ο αμερικανικός λαός και οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη ότι οι τραπεζικές τους καταθέσεις θα είναι εκεί όταν τις χρειαστούν. Είμαι σταθερά δεσμευμένος να καταστήσω τους υπεύθυνους για αυτό το χάος πλήρως υπεύθυνους και να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε την εποπτεία και τη ρύθμιση των μεγαλύτερων τραπεζών, ώστε να μην βρεθούμε ξανά σε αυτή τη θέση».

Την ίδια στιγμή πάντως, οι μετοχές των τραπεζών σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο, βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ