Τριτοκοσμικές εικόνες στις διαβάσεις της Αθήνας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιεικώς απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη είναι η κατάσταση στις σιδηροδρομικές διαβάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Το μεγάλο πρόβλημα της ασφάλειας επισήμαναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πρωτεύουσας, το βράδυ της Δευτέρας, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων αλλά και συλλόγων κατοίκων.

Οπως είπαν, εκτός ότι υπάρχουν 18 αφύλακτες διαβάσεις, η όλη εικόνα είναι τριτοκοσμική, αφού υπάρχουν σε πολλά σημεία των διαβάσεων σκουπίδια, γυμνά εκτεθειμένα καλώδια, σπασμένα οδοστρώματα και γενικότερα μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

«Η εικόνα παραμένει απαράδεκτη και επικίνδυνη. Ασυντήρητες υποδομές μέσα στα σκουπίδια, εκτεθειμένα γυμνά καλώδια, δυσχερής πρόσβαση για άτομα με κινητικές δυσκολίες, πεζοί και εποχούμενοι στριμωγμένοι σε στενά πεζοδρόμια και σπασμένα οδοστρώματα που στην πρώτη βροχή γίνονται λίμνες, τυφλά αφύλακτα σημεία, μπάρες που ανεβοκατεβαίνουν με μανιβέλα από υπαλλήλους ιδιωτικών εταιριών φύλαξης, οι οποίοι συνεννοούνται με λάμπες και ασυρμάτους, όπως αποκαλύπτει πρόσφατο ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης» ανέφερε η Ανοιχτή Πόλη.

«Η συζήτηση για τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών διαβάσεων στην Κωνσταντινουπόλεως γίνεται κατόπιν εορτής», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Θανατηφόρα δυστυχήματα

Ο Θεοδόσης Μπενάτος, πρόεδρος του εξωραϊστικού εκπολιτιστικού συλλόγου Σεπολίων «Η Αναγέννηση», αναφέρθηκε στα θανατηφόρα δυστυχήματα στις γραμμές του τρένου στην περιοχή, λέγοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο.

Ο Βασίλης Δήμου, πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κεραμεικού – Γκάζι – Ρουφ «Μέγας Αλέξανδρος», επισήμανε ότι «έχουμε παρόμοια πείρα από τα δυστυχήματα εξαιτίας της εγκατάλειψης και των ελλείψεων που υπάρχουν στα συστήματα ασφαλείας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ