Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα με την ισχύ της θα αγωνιστεί για την παγκόσμια ειρήνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ομιλία του πριν από λίγο ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπινγκ ανέλυσε το δόγμα της Κίνας για τα επόμενα χρόνια. Είπε μεταξύ άλλων:

“Στην προώθηση του εκσυγχρονισμού της, η Κίνα δεν θα βαδίσει ούτε στον παλιό δρόμο του αποικισμού και της λεηλασίας, ούτε στον στραβό δρόμο που ακολουθούν ορισμένες χώρες για να επιδιώξουν την ηγεμονία μόλις γίνουν δυνατές. Αυτό που επιδιώκει η Κίνα είναι η σωστή πορεία ειρηνικής ανάπτυξης.

Επιδιώκουμε τη διευθέτηση των διαφορών μέσω του διαλόγου και την επίλυση διαφορών μέσω της συνεργασίας. Αντιτιθέμεθα σθεναρά στην ηγεμονία και την πολιτική επιβολής σε όλες τις μορφές τους. Υποστηρίζουμε την αλληλεγγύη και τη νοοτροπία win-win κατά τον χειρισμό περίπλοκων και αλληλένδετων προκλήσεων ασφάλειας για τη δημιουργία μιας δίκαιης και δίκαιης αρχιτεκτονικής ασφάλειας που θα χτίζεται και θα μοιράζεται όλοι.

Ο κόσμος δεν χρειάζεται έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο. Η πρακτική της υποκίνησης διχασμού και αντιπαράθεσης στο όνομα της δημοκρατίας αποτελεί από μόνη της παραβίαση του πνεύματος της δημοκρατίας. Δεν θα λάβει καμία υποστήριξη. Αυτό που φέρνει είναι μόνο ατελείωτο κακό. Μια εκσυγχρονισμένη Κίνα θα ενισχύσει τη δύναμη για την παγκόσμια ειρήνη και τη διεθνή δικαιοσύνη. Ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης που θα επιτύχει η Κίνα, δεν θα επιδιώξει ποτέ ηγεμονία ή επέκταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ