Οργισμένη απάντηση Μεντβέντεφ: Κ@λ@χ@ρτο το ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, για την «παράνομη απέλαση» παιδιών της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ICC, ο Πούτιν «φέρεται να είναι υπεύθυνος για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και για την παράνομη μεταφορά πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Οι αντιδράσεις από πλευράς Ρωσίας ήταν έντονες και με σαφή διάθεση υποβάθμισης, με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα να σχολιάζει μεταξύ άλλων στο Telegram ότι η απόφαση «δεν έχει νόημα για τη χώρα μας, ακόμη και από νομική άποψη».

Την ίδια στιγμή, στην Ουκρανία, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ξεκινούσαν τα πανηγύρια, λέγοντας πως η απόφαση της Χάγης είναι «ιστορική για την Ουκρανία και για ολόκληρο το σύστημα διεθνούς δικαίου».

Την πιο… ενδιαφέρουσα άποψη πάντως, διατύπωσε ο γνωστός για τις εριστικές απόψεις του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας (2008-2012).

Σε ανάρτησή του στο Twitter, στο τέλος της οποίας «δεσπόζει» ένα ρολό από χαρτί υγείας, γράφει χαρακτηριστικά:

«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω που πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το έγγραφο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ