Καρυκεύματα: Νοστιμίζουν τα φαγητά μας και είναι και πολύτιμοι σύμμαχοι της υγείας μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκόρδo για την πίεση- Το γνώριμο σκόρδο. Για κάποιους η μυρωδιά του είναι ανυπόφορη και για άλλους η γεύση του μοναδική. Σε κάθε περίπτωση όποιος τρώει σκόρδο ρίχνει την πίεση και προστατεύεται από τις θρομβώσεις. Η αντιοξειδωτική του δράση προστατεύει επίσης τα κύτταρα.

Θυμάρι για τον βήχα

Υπάρχουν 200 διαφορετικά είδη θυμαριού. Το φυτό περιέχει στοιχεία που βοηθούν στην μείωση της χοληστερόλης. Εκτός αυτού είναι ένα πρώτης τάξεως φάρμακο κατά του κρυολογήματος και του βήχα.

Κανέλα για τον μεταβολισμό

Η κανέλα βοηθάει στον μεταβολισμό. Όμως προσοχή στην κουμαρίνη. Δυστυχώς η κουμαρίνη είναι τοξική σε υψηλές δόσεις στον άνθρωπο και προξενεί βλάβες στο συκώτι και στα νεφρά. Η κουμαρίνη βρίσκεται κυρίως στην κανέλα κασσία ενώ η κανέλα Κεϋλάνης περιέχει χαμηλότερες ποσότητες.

Σαφράν για την ψυχή

Το σαφράν θεωρείται ότι κάνει καλό στη διάθεση και καταπολεμά την κατάθλιψη. Μελέτες έδειξαν ότι η μυρωδιά και μόνο μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS). Ακόμη το σαφράν είναι αφροδισιακό κυρίως για τους άνδρες.

Γλυκάνισο για τον πονόκοιλο

Παρόλο που ο γλυκάνισος και ο αστεροειδής γλυκάνισος δεν έχουν σχέση μεταξύ τους βοτανολογικά ωστόσο και οι δυο εμπεριέχουν ένα αιθέριο έλαιο που αναμειγνύεται και δίνεται αυτή η χαρακτηριστική γεύση και μυρωδιά. Ο γλυκάνισος θεωρείται αποτελεσματικός κατά της δυσκοιλιότητας ενώ έχει και αντιφλεγμνονώδη δράση.

Πιπερόριζα κατά των φλεγμονών

Αδιαμφισβήτητη είναι η δράση της πιπερόριζας κατά του κρυολογήματος ενώ στην κινεζική ιατρική χρησιμοποιείται κατά των φλεγμονών, των ρευματισμών και της οστεοαθρίτιδας. Εμπεριέχει επίσης στοιχεία που μειώνουν τους πόνους.

Κουρκουμάς για τα πάντα

Ο κουρκουμάς είναι συστατικό του κάρυ. Ο κουρκουμάς είναι μέρος του κάρυ. Μειώνει την χοληστερίνη, είναι αντιοξειδωτικός και ενδύκνειται κατά των φλεγμονών. Εκτός αυτού ενδύκνειται κατά του καρκίνου ενώ καθυστερεί και τις αλλαγές στα κύτταρα του εγκεφάλου και για αυτό ενδύκνειται και για το Αλτσχάιμερ.

dw

ΔΗΜΟΦΙΛΗ