Η Μακεδονία Εάλω: Απορρίφτηκε η ένσταση του “Παύλου Μελά” κατά του “Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΕ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Γράφει ο εντεταλμένος Δικηγόρος μας   Νικόλαος Βασιλειάδης τον οποίο θερμά και δημοσίως ευχαριστούμε!

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΑΛΩ!

Φίλες και φίλοι,

Είχα την τιμή να ασκήσω τριτανακοπή κατά της αναγνώρισης ” Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας”, για λογαριασμό του ” Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων – ο Παύλος Μελάς”, εξέλιξη και συνέχεια της ” Εθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων”, στο Πρωτοδικείο Φλώρινας.

Η νομική βάση εδραζόταν σε τρεις ισχυρότατους νομικούς ισχυρισμούς:

1) Πως οι σκοποί αυτού του ” σωματείου” παραβιάζουν και αυτήν ακόμα την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών,

2) πως εξαπάτησαν – παραπλάνησαν τον ειρηνοδίκη, καθώς μετά της απόρριψη της αρχικής τους αίτησης, όπου στον υπό στοιχείο γ σκοπό τους έκαναν λόγο για προστασία “εθνικών” μειπνοτήτων, επανήλθαν χωρίς αυτήν τη διατύπωση και, αφού πέτυχαν την αναγνώρισή τους, στην επίσημη ιστοσελίδα τους ΡΗΤΑ ΑΝΕΓΡΑΦΑΝ ΠΩΣ ΣΤΟΧΟΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ, με την άσκηση δε της τριτανακοπής μας το κατέβασαν ( προσκομίσθηκαν ως σχετικά οι σχετικές αναρτήσεις),

3) πως υποκινείται μίσος και αναταραχή, τούτων προσκρουόντων στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου του 2014 ( που φαίνεται πως ισχύει για όλους, πλην των Ελλήνω Χριστιανών Ορθοδόξων)!

Μόλα ταύτα η δικαστής, με την υπ’ αριθμόν 42/2023 35σέλιδη απόφασή της ΑΠΕΡΡΙΨΕ την τριτανακοπή!

Δε θα σχολιάσω την επανάληψη γενικών νομικών εννοιών, την αποτύπωση σε 5-6 σελίδες της προδοτικής συμφωνίας και την ερμηνεία αυτής.

Θα σταθώ σε δύο (2) σημεία: 1) η παράθεση της άποψης ( στο 10ο φύλλο) πως η ” εικαζόμενη πρόθεση για διάδοση υπόστασης εθνικής μειονότητας και η έκφραση τυχόν αποσχιστικών ιδεών δε συνιστούν πρόβλημα ή απειλή)!!!, και, 2) στην επ’ ακροατηρίω διαδικασία ερώτησή μου στη μάρτυρα ( καθηγήτρια του ΒΣΑΣ του ΠΑΜΑΚ, στο οποίο επισήμως υπέβαλλαν αίτημα για διδασκαλία μακεδονικής γλώσσας και ο κοσμήτορας και η πρόεδρος διάκεινται ευμενώς!), αν προκαλείται ταραχή στην τοπική κοινωνία, η μάρτυς απάντησε ΝΑΙ και πως υπάρχει καταπίεση! ΕΠΑΝΗΛΘΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!

Στα πρακτικά δεν αναγράφεται η αρχική μου ερώτηση και απάντηση ούτε η αντίδρασή μου στην επαναδιατύπωση!

Αξιοσημείωτη τυγχάνει και η ανοχή στους λεκτικούς προπηλακισμούς και χειρονομίες που δέχθηκα από τους ” κλακαδόρους του σωματείου”!

Εν κατακλείδι, δύο επισημάνσεις:

Είναι προφανείς τόσο οι καταστροφικές συνέπειες της προδοτικής συμφωνίας, όσο όμως και η εκκωφαντική σιωπή ( τοπικοί δημοσιογράφοι, μόλις έκανα δηλώσεις, εξαφανίσθηκαν!) αυτών που πούλησαν ” μακεδονομαχιλίκι” το 2018-2019 και τώρα κρύβονται, γιατί ” δεν μπορούν να κάνουν τίποτα”.

ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΩΡΙΟΥΣ ΕΠΗΛΥΔΕΣ:

ΔΕ ΘΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ