Νέα Σμύρνη: Πυροβόλησαν τα τζάμια και πέταξαν γκαζάκια μέσα στο εστιατόριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Νέα Σμύρνη, όταν ξέσπασε φωτιά σε κατάστημα εστίασης, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η καταστροφή που έχει υποστεί το κατάστημα είναι ολοκληρωτική, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και ένα γερανοφόρο. Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από το κατάστημα εστίασης και να επεκτάθηκε στα διαμερίσματα των υπόλοιπων ορόφων.

Μέχρι στιγμής έχουν κλείσει τα δύο ρεύματα του δρόμου, ενώ η φωτιά εχει τεθεί υπό έλεγχο. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ήδη έχει αποχωρήσει από το σημείο το πρώτο ασθενοφόρο με έναν τραυματία που έχει υποστεί εγκαύματα και μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό. Παράλληλα, σπεύδει ακόμη ένα, προκειμένου να παραλάβει άλλον ένα τραυματία, ένοικο ενός εκ των διαμερισμάτων πάνω από το κατάστημα εστίασης.

Οι πυροσβέστες με φακούς και πάνω σε γερανοφόρο, ψάχνουν μέσα στα διαμερίσματα, τα οποία έχουν εκκενωθεί, προκειμένου να δουν αν υπάρχουν ακόμα άτομα μέσα εγκλωβισμένα, ενώ πυροσβέστες βρίσκονται και στον πρώτο όροφο με τα πόδια και εκτός του γερανοφόρου οχήματος, όπου πραγματοποιούν ελέγχους στα διαμερίσματα.

«Έσπασαν το τζάμι και πέταξαν κάτι στην είσοδο»

Εργαζόμενος που εργάζεται στο κομμάτι της καθαριότητας του καταστήματος εξήγησε πως την ώρα που βρισκόταν μέσα και καθάριζε, εμφανίστηκαν 2-3 άτομα τα οποία έσπασαν το τζάμι, πέταξαν κάτι ακριβώς στην είσοδο του καταστήματος, και εκδηλώθηκε αμέσως η φωτιά, που επεκτάθηκε στον υπόλοιπο χώρο, όπως επίσης και στα πάνω διαμερίσματα.

«Δουλεύω στο κατάστημα. Κάποιος έσπασε το τζάμι, και μετά ξέσπασε φωτιά και τράπηκε σε φυγή. Εγώ ήμουν μέσα στο μαγαζί, δουλεύω στο μαγαζί στην καθαριότητα. Μόνος μου ήμουν μέσα και αμέσως βγήκα έξω», ανέφερε ο υπάλληλος.

«Πυροβόλησαν τα τζάμια και πέταξαν γκαζάκια μέσα στο εστιατόριο»

Ο κ. Γιώργος που μένει απέναντι περίεγραψε πώς έγινε το γεγονός. «Καθόμουν στο δωμάτιό μου, και ξαφνικά άκουσα μικρούς πυροβολισμούς, αλλά ήταν σαν να ακούς το απορριμματοφόρο που έρχεται κάθε πρωί. Σε κάποια στιγμή πιο μετά ακούσαμε τα πυροσβεστικά και καταλάβαμε ότι κάτι έγινε», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Κατέβηκα κάτω, είχαν κάψει το μαγαζί που δείξατε, σας έστειλα και το βίντεο, είχε πάρει φωτιά και όλη η πολυκατοικία από πάνω. Αυτό που έμαθα και άκουσα, ήταν ότι εκείνη την ώρα στο κατάστημα ήταν κάποια άτομα που δούλευαν, που καθάριζαν και πέρασαν κάποιοι, έριξαν πυροβολισμούς στο παράθυρο και πέταξαν γκαζάκια. Ήταν περίπου 2 με 3 άτομα αυτά που έριξαν τα γκαζάκια από ό,τι άκουσα».

Όπως εξήγησε ο κ. Γιώργος, ήταν σαν κρότος αυτό που ακούστηκε, ήταν περίπου κατά τις 4 η ώρα. «Είναι ή 4όροφη ή 5όροφη η πολυκατοικία. Είχε κατέβει κάτω μία ένοικος της πολυκατοικίας και πάνω είχε μείνει ο άντρας της. Έπειτα είδα το ασθενοφόρο να μεταφέρει ένα άτομο ημιλιπόθυμο, δεν ξέρω εάν ζούσε. Η κυρία είχε κατέβει κάτω εσπευσμένα χωρίς το κινητό της και έλεγε ”τι να κάνω, τι να κάνω, είναι ο άνδρας μου επάνω”,» συνέχισε και κατέληξε:

«Τη φωτιά ενώ την έσβηναν εκείνη άναβε πάλι. Έχει μπει μέσα στα διαμερίσματα η φωτιά στο κέντρο της Νέας Σμύρνης. Το μαγαζί ανήκει σε 2 επώνυμες κυρίες, και υπάρχει χρόνια. Από δουλειά κάθε μέρα είναι σαν να είναι πάρτι. Απ΄έξω έχει μπράβους και στο μαγαζί αυτό πάει ”ένας και ένας”, σίγουρα γίνονται και άλλα πράγματα», είπε κλείνοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ