Τους τρεις νεαρούς ήρωες των Τεμπών βράβευσε η Ακαδημία Αθηνών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κορυφαίο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, η Ακαδημία Αθηνών, τίμησε τα τρία άξια Ελληνόπουλα, που το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, αν και τραυματισμένοι έσπευσαν να βοηθήσουν τους συνεπιβάτες τους στην αμαξοστοιχία Intercity 62 και να σώσουν ζωές.

Τα τρία αυτά παλληκάρια είναι οι Ανδρέας Αλικανιώτης, Άγγελος Τσιαμούραςκαι Μιχάλης Κλάψης, που τιμήθηκαν για τον ηρωισμό και την ανθρωπιά τους.

Η Ακαδημία Αθηνών στο πρόσωπο των τριών παιδιών τιμάει όλους όσους μετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης και τα ονόματά τους δεν είναι γνωστά, αλλά και όσους έδωσαν αίμα για τους πολυτραυματίες της τραγωδίας.

«Έκανα κάτι ανθρώπινο, είναι το μόνο που μπορεί να επουλώσει τις πληγές μου», δήλωσε ο Ανδρέας Αλικανιώτης, αποκαλύπτοντας ότι μητέρες που έχουν τα παιδιά τους στις ΜΕΘ προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Ο 18χρονος Άγγελος Τσιαμούρας, που αρνείται τον χαρακτηρισμό «ήρωας», δήλωσε ότι «ήρωες δεν είμαστε, ποτέ δεν θα γίνουμε», συμπληρώνοντας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί επικεντρώνονται σε αυτούς κι όχι στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Μιχάλης Κλάψης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Λειψών – Δωδεκανήσου Φώτης Μάγγος, που ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σεμνό παιδί που προσπαθεί να αναταχθεί μετά το δυστύχημα.

akadhmia athinon

Καθοριστική για αυτή την ενεργεια ήταν η συμβολή του Προκόπη Παυλόπουλου  ως τακτικό μέλος πλέον της Ακαδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ