Πρωτοφανές σκηνικό στην Μητρόπολη! Ο Μητσοτάκης διέσυρε την Σακελλαροπούλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γνωστή είναι, εδώ και καιρό, η πρακτική του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη να «καπελώνει» επικοινωνιακά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατ. Σακελλαροπούλου και να εμφανίζεται σαν πρώτος τη τάξει στο πολίτευμα. Χαρακτηριστική η πρακτική της κρατικής ΕΡΤ να μεταδίδει πρώτη τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη και δεύτερη της κας. Σακελλαροπούλου για το ίδιο θέμα.

Όμως, αμέσως μετά την πρωϊνή δοξολογία για την 25η Μαρτίου, το «καπέλωμα», εκτός από επικοινωνιακό, έγινε και απολύτως θεσμικό στη τελετουργία για την Εθνική Εορτή, το μεγαλύτερο γεγονός για ένα κράτος και τον Ανώτατο Άρχοντά του!

Μάταια η κυρία Σακελλαροπούλου, εξερχόμενη πρώτη από τη Μητρόπολη όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο, περίμενε να αναχωρήσει με το όχημά της του οποίου θα προπορεύονταν μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας. Δηλαδή, όπως επίσης επιβάλλει το πρωτόκολλο και συμβαίνει σε όλο τον κόσμο κατά τους επίσημους εορτασμούς.

Κάτι της ψιθύριζαν οι υπεύθυνοι ασφαλείας της, αλλά κανείς δεν καταλάβαινε τι συμβαίνει, καθώς η Πρόεδρος, με τους υπασπιστές πίσω της, περίμενε μπροστά στο αυτοκίνητό της.

Το μυστήριο εξιχνιάστηκε 2-3 λεπτά αργότερα.Όταν ο κ. Μητσοτάκης, αφού χαιρέτισε καμιά 10αριά άλλους παριστάμενους στη δοξολογία και επιθεώρησε το τιμητικό άγημα, πέρασε δεξιά από την κυρία Σακελλαροπούλου και εισήλθε στο δικό του όχημα που ήταν σταθμευμένο πολύ μπροστά από εκείνο της Προέδρου. Αναχώρησε με την πομπή του, πρώτος (άρα και ως το πρώτο τιμώμενο πρόσωπο) και εξευτέλισε την Πρόεδρο που αναχώρησε δεύτερη και καταϊδρωμένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ