Ρωσία: Σχεδιάζεται νέα επιστράτευση 400 χιλιάδων στρατιωτών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε την τελευταία έκθεση των στρατιωτικών πληροφοριών του για την κατάσταση που σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται στην έκθεση, δημοσίευσαν ότι οι αρχές ετοιμάζουν μια μεγάλη εκστρατεία επιστράτευσης με στόχο τη στρατολόγηση επιπλέον 400.000 στρατιωτών.

Η Ρωσία λέγεται ότι σχεδιάζει να στρατολογήσει εθελοντές ή επαγγελματίες σε αυτήν την εκστρατεία αντί της υποχρεωτικής επιστράτευσης.

Υπάρχει πραγματική πιθανότητα, λένε οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ότι στην πράξη αυτή η διάκριση θα είναι ασαφής και οι περιφερειακές αρχές θα προσπαθήσουν να αντικαταστήσουν τον τυπικό αριθμό νεοσυλλέκτων αναγκάζοντας τους άνδρες να ενταχθούν στο στρατό.

Οι ρωσικές αρχές, σύμφωνα με τις βρετανικές πληροφορίες, πιθανότατα αποφάσισαν το λεγόμενο μοντέλο εθελοντών, προκειμένου να αντικατασταθούν οι απώλειες ανθρώπινου δυναμικού και να ελαχιστοποιηθεί η αντίθεση στον πόλεμο στο εσωτερικό μέτωπο.

Είναι πολύ απίθανο η προβλεπόμενη εκστρατεία να πετύχει τον στόχο των 400.000 πραγματικών εθελοντών, σύμφωνα με την έκθεση.

Όπως σημειώνεται σχεδιάζεται η αναβάθμιση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ρωσίας λόγω της μαχητικής ικανότητας της Ουκρανίας, οπότε θα απαιτηθεί μεγαλύτερο ανθρώπινο δυναμικό.

Η Ρωσία χρειάζεται περισσότερα πυρομαχικά και εξοπλισμό από ό,τι έχει αυτή τη στιγμή, συμπεραίνουν οι ειδικοί των μυστικών υπηρεσιών.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ