Τελος εποχής: Έσβησε στα 71 του χρόνια ο παγκόσμιος θρύλος, Ριουίτσι Σακαμότο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την τελευταία του πνοή άφησε την περασμένη Τρίτη, 28 Μαρτίου ο πολυβραβευμένος Ιάπωνας μουσικοσυνθέτης Ριουίτσι Σακαμότο, μετά από μακροχρόνια μάχη με την επάρατη νόσο.

Η είδηση του θανάτου του γνωστοποιήθηκε μόλις σήμερα, μέσα από τα social media του θρυλικού μουσικοσυνθέτη, ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής, έχοντας, μεταξύ άλλων, συνθέσει μουσική και για πολλές ταινίες, ανάμεσά τους και για το βραβευμένο με εννέα συνολικά Όσκαρ «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας» (1987) του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

«Έζησε με τη μουσική μέχρι το τέλος», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπό του, όπου εξηγείται πως ο υπερδραστήριο καλλιτέχνης, ο οποίος είχε διαγνωστεί με καρκίνο του παχέος εντέρου το 2020, είχε εκφράσει την επιθυμία η κηδεία του να πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Ριουίτσι Σακαμότο, ο οποίος το 2009 τιμήθηκε με το μετάλλιο Τεχνών και Γραμμάτων από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας για τη συνολική συνεισφορά του στη μουσική, είχε ασχοληθεί με πολλά διαφορετικά μουσικά είδη, τόσο ως σόλο καλλιτέχνης, όσο και ως μέλος του συγκροτήματος ηλεκτρονικής μουσικής Yellow Magic Orchestra. Τα τελευταία χρόνια της καριέρας του, μάλιστα, είχε εργαστεί ως συνθέτης, αλλά και σεναριογράφος σε ταινίες anime και σε βιντεοπαιχνίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ