Κολωνός: Πάγωσε το πανελλήνιο με τις αποκαλύψεις για το 12χρονο παιδί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έγιναν 4 προσπάθειες εκφοβισμού στο παιδί κ οι 4 καταγγέλθηκαν και τίποτα δεν έγινε για φύλαξη.
Το παιδί με τη στήριξη της ψυχολόγου άρχισε να ανοίγεται κ όταν θέλησε να δώσει νέα στοιχεία στο φως (ονόματα βιαστών) η ανακρίτρια αρνήθηκε». ΑΡΝΗΘΗΚΕ. Να αρθεί το απόρρητο της ανακρίτριας να δούμε από ποιον πέρνει εντολές αν κ όλοι υποψιαζόμαστε το ίδιο.

Την αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι σε ένα παιδί που βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη, μαρτυρά με τον χειρότερο τρόπο η επίθεση σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό, που τραυματίστηκε από άγνωστο, ο οποίος επιχείρησε να την εκφοβίσει για να μην…ανοίξει το στόμα της!

Αστυνομικοί της Ασφάλειας χαρακτηρίζουν την καταγγελία ως πολύ σοβαρή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάθεση της ανήλικης δόθηκε παρουσία ψυχολόγου και όπως ένας άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του προσπάθησε να μπει μέσα στο σπίτι ενώ ήταν μόνη της και την απείλησε με μαχαίρι.

«Όλα όσα μας έχει πει το παιδί τα εξετάζουμε πολύ προσεκτικά και τα ερευνάμε σε βάθος. Είναι πολύ σοβαρά και για τον λόγο αυτό ήδη η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη», τονίζουν αρμόδιες πηγές.

Με βάση την καταγγελία της ανήλικης ο δράστης είχε λάβει μέτρα ώστε να μην αφήσει πίσω του γενετικό υλικό, αφού όπως κατήγγειλαν και οι δικηγόροι της φορούσε μέχρι και ποδονάρια. Πριν φύγει από τις φωνές που έβαλε το παιδί, μάλιστα, κατάφερε να την τραυματίσει στο χέρι με το μαχαίρι που κρατούσε.

«Ξεκάθαρη απειλή η επίθεση στην 12χρονη»

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο δικηγόρος της μητέρας της, Απόστολος Λύτρας, μίλησε για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε το κορίτσι.

«Αρχικά μια πέτρα έσπασε την τζαμαρία του σπιτιού στο οποίο διαμένει, αλλά δεν δώσαμε σημασία και το θεωρήσαμε τυχαίο γεγονός. Λίγο αργότερα ο αδερφός της βγαίνοντας στο δρόμο είδε έναν άγνωστο να του κάνει νόημα με την χαρακτηριστική κίνηση να μη μιλήσει», είπε ο κ. Λύτρας και συνέχισε:

«Το τελευταίο όμως ήταν ξεκάθαρο. Ένας άγνωστος πήγε κρατώντας μαχαίρι έξω από το δωμάτιο της με σκοπό να τον δει η μικρή και να τρομοκρατηθεί. Το κορίτσι αντέδρασε και πήγε να τον απωθήσει με συνέπεια εκείνος να αντιδράσει και να την τραυματίσει με το μαχαίρι στο χέρι».

Όπως τόνισε ο δικηγόρος, η 12χρονη έχει την αίσθηση πως όλα αυτά είναι μια ξεκάθαρη απειλή που σχετίζεται με την υπόθεση. Ερωτηθείς για το πώς έχει γίνει η γνωστή η διεύθυνση του σπιτιού που μένει η ανήλικη, ο κ. Λύτρας απάντησε πως δυστυχώς έχει αποκαλυφθεί και από επίσημα χείλη.

Από την πλευρά της, η γιαγιά της 12χρονης, κατήγγειλε πως η εγγονή της έπεσε θύμα απόπειρας απαγωγής. «Τα στοιχεία του αυτοκινήτου δόθηκαν στην Αστυνομία, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα», είπε η γιαγιά του κοριτσιού.

Η ανακοίνωση των πληρεξούσιων δικηγόρων της οικογένειας

Σε ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι Ασπασία Ταραχοπούλου και Αντωνία Λεγάκη αναφέρουν:

«Επίθεση στο σπίτι που διαμένει δέχθηκε σήμερα το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο Η. Μίχος και βίασαν περισσότεροι κατηγορούμενοι. Άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι!

Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα «μη μιλάς» κι εξαφανίστηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών. Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μη μιλήσουν.

Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν.

Η δικηγόρος της οικογένειας Αντωνία Λεγάκη αναφέρθηκε και χθες στο περιστατικό. «Το 12χρονο κορίτσι, βρισκόταν στο σπίτι της θείας της, όταν μπήκε από το παράθυρο ένας άνδρας με καλυμμένο το πρόσωπο και φορώντας σακούλες στα παπούτσια του – και ξέρουμε ποιοι γνωρίζουν πώς να μην αφήνουν ίχνη – της επιτέθηκε και την τραυμάτισε στο χέρι. Το παιδί κατάφερε να του ξεφύγει και έκανε πως τηλεφωνεί στην αστυνομία, με αποτέλεσμα ο δράστης να τρομάξει και να φύγει. Τους απειλούν συνεχώς. Περνάνε απ’ έξω και τους κάνουν νόημα να μην μιλήσουν» είπε μιλώντας «Στο Κόκκινο».Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες προκάλεσε αίσθηση η απόφαση της ανακρίτριας να απορρίψει την αίτηση της δικηγόρου Ασπασίας Ταραχοπούλου για νέα κατάθεση του παιδιού. Την Τρίτη, οι δικηγόροι αναμένεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

Χθες, η μητέρα της 12χρονης η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα με βαριές κατηγορίες, τοποθετήθηκε για την επίθεση μέσω του δικηγόρου της, Απόστολου Λύτρα.

«Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει σε βάρος της κόρης μου, αλλά ακόμη και πριν από δύο εβδομάδες, άγνωστα άτομα πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου της, με αποτέλεσμα να σπάσει ολόκληρη η τζαμαρία. Το Σάββατο, 1-4-2023, άγνωστος άνδρας πλησίασε και τον δεκάχρονο γιο μου και αδελφό της, μόλις βγήκε από την οικία που διαμένουν και του έκανε και του έκανε απειλητική χειρονομία, δείχνοντάς του να μην μιλήσει, μήνυμα το οποίο προφανώς προοριζόταν να το μεταφέρει στην αδελφή του. Όλα αυτά τα συμβάντα, προφανώς δεν συνιστούν τυχαία γεγονότα, αλλά αποτελούν προσπάθειες εκφοβισμού της ανήλικης κόρης μου, για να σταματήσει ‘να μιλάει’ σχετικά με όσα βίωσε» αναφέρει και καταλήγει:

«Ήδη δε, για το σύνολο των ανωτέρω έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητείται η άμεση συνδρομή των αρμόδιων αρχών, ώστε να συλληφθούν ο/οι δράστες, ώστε να προστατευθεί η κόρη μου και η οικογένειά μου. Θέλω να καταστεί σαφές ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού μας θα αποβεί άκαρπη, η αλήθεια θα λάμψει και όλοι όσοι έχουν κακοποιήσει την ανήλικη κόρη μου θα λογοδοτήσουν ενώπιον των Αρχών».

Οι καταγγελίες Νουλέζα για πολιτικούς της ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος είχε καταγγείλει εσκεμμένη καθυστέρηση και συγκάλυψη από την πλευρά των διωκτικών και ανακριτικών αρχών, ενώ εστίασε στο γεγονός ότι ακόμα και τα δύο κινητά και το ένα τάμπλετ που έχουν βρεθεί κρυμμένα στο μαγαζί του Μίχου από εργάτες και θα έπρεπε να έχουν βρεθεί από τους αστυνομικούς, δεν έχουν αξιοποιηθεί! Ο δικηγόρος είχε ότι έχει στα χέρια του την λίστα των 213 ατόμων και πως ήδη θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή τουλάχιστον 50 άτομα. Θεώρησε ότι ο Μίχος υπολογίζει σε μία υπόγεια συμφωνία προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό όσον αφορά την εμπλοκή επώνυμων πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θεωρεί βέβαιο πως εάν δεν τον αποφυλακίσουν όπως του έχουν υποσχεθεί, τότε θα μιλήσει και θα δώσει τα ονόματα που διαθέτει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ