Σύνταξη 12,5 ευρω σε καρκινοπαθή δινει ο ΕΦΚΑ του Μητσοτακη λόγω κρατήσεων για οφειλές του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζούμε στην χώρα που ο ΕΦΚΑ βγάζει σύνταξη – φιλοδώρημα 12,5 ευρώ τον μήνα σε καρκινοπαθή!

Ναι, είναι γεγονός. Μετά από 35 χρόνια στο δημόσιο, πρώην καθηγητής Μαθηματικών και Πληροφορικής από τη Θεσσαλονίκη, στον οποίο εγκρίθηκε, από τον ΕΦΚΑ, σύνταξη 1.027,68 ευρώ, παίρνει εδώ και 2 μήνες το ποσό των 12,5 ευρώ τον μήνα. Τα υπόλοιπα παρακρατούνται για οφειλές του!

Και φιλοδώρημα να ήταν για ένα μήνα, θα ντρεπόσουν. Αλλά αυτό το κράτος είναι επαίσχυντο.

Την Οδύσσειά του περιγράφει ο ίδιος ο καρκινοπαθής, με επιστολή του στο OPEN.
«Τον Σεπτέμβριο του 2021 βγήκα στη σύνταξη κάνοντας αίτηση εξαγοράς του υπολοίπου χρόνου. Μέχρι την συμπλήρωση των 35 (δηλαδή 4 χρόνια και 3 μήνες). Εδώ και 2 μήνες που εκκαθαρίστηκε η σύνταξή μου παίρνω 12,50 ευρώ το μήνα. Τα υπόλοιπα (από το 1.027 ευρώ της κύριας σύνταξης) παρακρατούνται…
Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό; Και πώς μπορεί να διορθωθεί; Καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει η αποπληρωμή του ποσού που χρωστάω αλλά αυτό να γίνει σε κάποιο βάθος χρόνου, για να μπορώ να επιβιώσω. Μπορώ να ζήσω εγώ με 12,50 ευρώ το μήνα; Να σας ενημερώσω επίσης ότι ενδιάμεσα, από ΔΕΚ του ΄21 προέκυψε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία μου (καρκίνος στο πάγκρεας) με δαπανηρές και επίπονες εγχειρήσεις και υποβάλλομαι σε χημειοθεραπεία στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης… Γι΄ αυτόν τον λόγο έκανα αίτηση για επίσπευση της απόδοσης σύνταξης και ΕΦΑΠΑΞ από 7/22 (χωρίς εμφανή πρόοδο). Με τιμή, πρώην υπάλληλος του υπουργείο Παιδείας (καθηγητής Μαθηματικών – Πληροφορικής)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ