Λάρισα: Επτά κάτοικοι της ίδιας συνοικίας έχουν σκοτωθεί σε τροχαία δυστυχήματα μέσα σε 18 μήνες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με σύνθημά τους το «όχι άλλα θύματα, φτάνει πια», οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της συνοικίας Αγίου Γεωργίου, μία από τις μεγαλύτερες συνοικίες της Λάρισας, βγήκαν για μια ακόμη φορά στον δρόμο σήμερα Κυριακή των Βαΐων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται σε τροχαία δυστυχήματα.

Αφορμή για τη νέα αυτή τους κινητοποίηση στάθηκε το πιο πρόσφατο τροχαίο, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό 19χρονου ποδηλάτη, ο οποίος, πλέον, νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Από την συγκεκριμένη συνοικία διέρχεται η παλιά εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και η παλιά εθνική οδός Λάρισας – Βόλου, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να είναι αυξημένη, με φορτηγά και άλλα οχήματα να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, και ως εκ τούτου οι κάτοικοι να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, κάθε φορά που πρέπει να διασχίσουν το δρόμο.

Διόλου τυχαίο, εξάλλου, το γεγονός ότι, μέσα σε διάστημα 18 μηνών περίπου, η συγκεκριμένη περιοχή έχει θρηνήσει επτά θύματα στην άσφαλτο. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι έχουν τοποθετηθεί σηματοδότες και έχουν γίνει διαγραμμίσεις. Όπως λένε οι κάτοικοι, η οριστική λύση είναι η κατασκευή παρακαμπτήριων οδών, οι οποίοι και θα «ανακουφίσουν» τη συνοικία από τον κυκλοφοριακό φόρτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ