Έσβησε αθορυβα ένας σπουδαίος ηθοποιός που λατρεψε ολη η Ελλάδα, ο Χρήστος Μπιρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O ηθοποιός Χρήστος Μπίρος πέθανε σε ηλικία 73 ετών  και τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του που σκόρπισε θλίψη στο Πανελλήνιο έκανε γνωστή η ηθοποιός Κάκια Ιγερινού μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

mpirosmesa

Χρήστος Μπίρος… πάλι οι μνήμες όρμηξαν αρπάζοντάς με από τα παιδικά μου χρόνια τότε που ο Χρήστος νέος ταλαντούχος γελαστός δούλευε με τον πατέρα μου και τους χάζευα στις πρόβες μέχρι στις παραστάσεις και τις περιοδείες που κάναμε μαζί…. Πάντα με αγάπη και έννοια με αγκάλιαζε! Έτσι θα τον κρατήσω στην καρδιά μου..
Καλή αντάμωση

«Μεγάλη Δευτέρα 2023 αποχαιρετούμε με οδύνη τον πολυαγαπημένο φίλο και συνεργάτη Χρήστο Μπίρο», έγραψε η Κάκια Ιγερινού για τον Χρήστο Μπίρο.

Ο Χρήστος Μπίρος γεννήθηκε στην Εράτυρα Κοζάνης στις 5 Φεβρουαρίου 1950. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Ήταν παντρεμένος με την κτηνίατρο Ρέα Παταλίδου και απέκτησε μια κόρη την Κατερίνα Μπίρου.

Από το 1977 ζούσε στην Αθήνα και διακρίθηκε στο κλασικό και το νεότερο θέατρο ερμηνεύοντας με την ίδια επιτυχία ρόλους δραματικούς, κωμικούς, αλλά και ρόλους αρχαίου δράματος.

Συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς, ενώ υπήρξε στενός συνεργάτης του αείμνηστου Μίνου Βολανάκη. Ο Χρήστος Μπίρος έγινε ιδιαίτερα αγαπητός μέσα από τη σειρά του Mega “Περί ανέμων και υδάτων” το 2000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ