Ποια η πραγματική αξία του δολαρίου; Η αλήθεια σε ένα βίντεο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως έχουμε πει, τους τελευταίους μήνες συντελείται μία τεράστια αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία. Το δολάριο φαίνεται να χάνει έδαφος ως συναλλακτικό νόμισμα καθώς η μία μετά την άλλη, οι χώρες επιλέγουν να κάνουν τις διμερείς τους συναλλαγές στα τοπικά νομίσματα, καταργώντας το δολάριο.

Το σημείο κλειδί είναι η επικείμενη απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να αρχίσει να τιμολογεί το πετρέλαιο της σε Γιουάν, αναφορικά με τις παραγγελίες της Κίνας.

Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο χτύπημα στο αμερικανικό νόμισμα. Άλλωστε, όταν ο Νίξον αποφάσισε να ξεκλειδώσει την αξία του δολαρίου από τον χρυσό, που είχε αντίκρισμα, οι πληθωριστικές πιέσεις που εκδηλώθηκαν ήταν εκτός ελέγχου. Τότε λοιπόν, ο Κίσινγκερ έτρεξε στην Σαουδική Αραβία και τους έπεισε να αρχίσουν να πωλούν το πετρέλαιο σε αμερικανικό δολλάριο. Αυτή η κίνηση του, κατάφερε να χαλιναγωγήσει τις συνέπειες της ασύδοτης εκτύπωσης χαρτονομισμάτων από την FED.

Ποια ακριβώς είναι η επίπτωση του ξεκλειδώματός του δολαρίου από το χρυσό, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί και είναι πραγματικά εξαιρετικό. Δείχνει μία αντιπαραβολή των χρυσών δολαρίων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και πως η αξία τους μεταφράζεται σήμερα, με την αθρώα εκτύπωση χαρτονομισμάτων, Χωρίς πλέον αντίκρισμα σε χρυσό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ