Έπεσαν σοβάδες σε κέντρο φιλοξενίας ανήλικων κοριτσιών στο Ηράκλειο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανησυχία προκαλούν τα απανωτά περιστατικά πτώσης σοβάδων σε σχολικά κτίρια που έχουν συμβεί μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ημερών.

Μετά τα δύο δημοτικά στο Βόλο, το 18ο και το 32ο, αυτή τη φορά πρόβλημα υπήρξε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στον Πόρο Ηρακλείου που φιλοξενεί ανήλικα κορίτσια.

Μετά την πτώση των σοβάδων το κτήριο θεωρήθηκε ακατάλληλο για διαμονή και τα περίπου 20 κορίτσια που φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο στη δομή, αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε άλλο σημείο.

Οι υπεύθυνοι της δομής ήρθαν τότε σε επαφή με την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου και εκείνοι δέχτηκαν να φιλοξενήσουν τα ανήλικα κορίτσια προσωρινά μέχρι να βρεθεί μία λύση.

Για το περιστατικό αυτό ενημερωθήκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ηρακλείου ενώ μέχρι στιγμής έχουν παρέμβει βουλευτές του Νομού.

Σύμφωνα με πηγές, έχει βρεθεί ένα χώρος που θα φιλοξενήσει τα κορίτσια μέχρι την αποκατάσταση του Κέντρου, η οποία θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με όσα είπε στο neakriti, η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Δαμανάκη η πτώση των σοβάδων έγινε λόγω παλαιότητας του κτιρίου.

Η κ. Δαμανάκη ανέφερε πως το κτίριο εξετάστηκε μετά τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου και είχε κριθεί κατάλληλο.

Στο κτίριο έγιναν αυτοψίες αυτές τις μέρες.

(φωτό: patris.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ