Pentagon Files: Η θεωρία συνωμοσίας πίσω από την «διαρροή»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διεθνείς αναλυτές παρατηρούν ότι η ιστορία της υποτιθέμενης διαρροής των απόρρητων εγγράφων από το αμερικανικό Πεντάγωνο, έχει πολλά σκοτεινά σημεία.

Είναι κοινώς παραδεκτό πως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο ένας πιτσιρίκος 21 ετών να αποκτήσει πρόσβαση σε τέτοια διαβαθμισμένα αρχεία, για πρώτη φορά και να καταφέρει μάλιστα να τα διαρρεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τέτοια ευκολία. Χωρίς μάλιστα να προκύπτει πως είναι πράκτορας κάποιας «ξένης δύναμης».

Αντίθετα, η συγκεκριμένη διαρροή όπως προκύπτει και από δημοσιεύματα συστημικών ΜΜΕ, δίνει μία τεράστια ευκαιρία στην κυβέρνηση Μπάιντεν να επιβάλλει έναν θηριώδη έλεγχο στο διαδίκτυο και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της πληροφορίας.

Το δημοσίευμα που δίνει τροφή στις θεωρίες συνωμοσίας περί στημένης διαρροής

Η θεωρία συνωμοσίας που προκύπτει είναι η ακόλουθη:

1) Τα έγγραφα που διέρρευσαν σχετικά με το σχέδιο της Ουκρανίας είναι πλαστά.

2) Ο 21χρονος πιτσιρικάς Jack Teixeira είναι απλώς ένα πιόνι.

3) Οι πραγματικοί στόχοι αυτού του θεατρικού δράματος:

(α) Παραπλάνηση των Ρώσων και των Κινέζων για τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ

(β) Το πιο σημαντικό, να ψηφιστεί κάθε είδους νόμους περί λογοκρισίας και παρακολούθησης σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ΗΠΑ και το διαδίκτυο.

Ένα νέο και πλήρως ενισχυμένο Patriot Act.

Δεν πρέπει να υποτιμούμε την δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά του Twitter, από τη στιγμή που πέρασε στα χέρια του Έλον Μασκ. Αποτελεί πλέον την κυρία απειλή για την κυβέρνηση Μπάιντεν και τους σχεδιασμούς της. Μία τέτοια θεατρική διαρροή, δίνει μοναδική ευκαιρία για την επιβολή της απόλυτης λογοκρισίας.

Όλα αυτά φυσικά, θα φανούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ